De scholen Barcelona, Málaga, San Sebastian, New York, Florence, Parijs, Aix-en-Provence, Berlijn en Wenen bieden u de perfecte combinatie van leren en werken in het buitenland. Op deze manier doet u werkervaring op en leert u de taal nog beter beheersen. Aan het eind van deze periode spreekt u de taal vloeiend en bent u een buitenlandse werkervaring rijker. Kortom, de ideale gelegenheid om een land in al haar facetten te leren kennen en volledig te integreren in het dagelijkse leven.
Studenten die geďnteresseerd zijn in een leer- en werkproject in het buitenland, dienen uiterlijk 3 maanden voor de aanvangsdatum te boeken. Op deze manier heeft de betreffende school voldoende tijd om een en ander voor te bereiden en eventueel al een geschikte organisatie te vinden waar u werkervaring kunt opdoen. Op het inschrijfformulier dient u aan te geven naar welke sector uw voorkeur uitgaat. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: hotel, restaurant, reisbureau, verzekeringen, makelaardij, bank, marketing, etc. De school zal haar best doen een plek te vinden binnen de sector van uw voorkeur. In de meeste gevallen vindt de daadwerkelijke selectie van het bedrijf pas plaats wanneer u aankomt op de plaats van bestemming. Er zal een eerste kennismaking met de betreffende organisatie volgen. Veelal werken scholen samen met een aantal bedrijven waar zij in het verleden al  studenten hebben geplaatst. Alle cursisten die zich opgeven, dienen een CV met een recente pasfoto en een motivatiebrief toe te sturen in het Engels of in de taal van het land. U zult naar aanleiding hiervan bevestiging van ontvangst krijgen en volledig geďnformeerd worden over de verdere gang van zaken.
Tijdens een leer- en werkproject volgt u een taalcursus van minimaal 4 of 8 weken op de school van uw keuze. Ieder instituut hanteert een bepaald niveau van de taal dat u nodig heeft om deel te kunnen nemen aan de werkstage. Na deze cursus wordt u gedurende een aantal weken geplaatst bij een lokaal bedrijf in de directe omgeving. Enkele van deze werkstages zullen betaald zijn, maar vrijwel de meeste zijn onbetaald en vooral bedoeld om de taal te oefenen en buitenlandse werkervaring op te doen. Afhankelijk van de bestemming, berekenen een aantal scholen een placement fee. In vele gevallen zal deze echter bij de totaalprijs inbegrepen zijn.

 

Wat moet ik regelen?

Studenten die geïnteresseerd zijn in een leer- en werkproject in het buitenland, dienen uiterlijk 3 maanden voor de aanvangsdatum te boeken. Deze leer en werkprojecten kunt u betalen met uw creditcard. Klik hier voor meer informatie.

Als u naar het buitenland gaat is het handig om te weten of je in het buitenland even goed gedekt bent met uw aansprakelijkheidsverzekering als in Nederland. Het is van belang om de juiste verzekering te vinden die niet Alleen in Nederland geldt, maar ook over de grens.

Bent u wel verzekerd voor het buitenland? Dan is dit natuurlijk fijn. Vergelijk uw verzekering dan om te kijken of u niet te veel betaald.

Als uw verzekering geen dekking biedt voor ongevallen in het buitenland kunt u een nieuwe verzekering aansluiten. U kunt online de aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken om te kijken welke het best bij uw situatie past.