WAAROM LEXTON TAALREIZEN?

In Nederland geregeld 
Wie zijn taalreis via Lexton Taalreizen boekt, heeft daarmee de zekerheid dat zijn belangen niet alleen in Nederland, maar ook op de school in het buitenland optimaal behartigd zullen worden. Lexton heeft op ieder instituut een contactpersoon aangesteld die u in geval van problemen kunt aanspreken. De naam van deze contactpersoon staat vermeld op de reispapieren die u voor vertrek ontvangt. Lexton heeft een goede relatie met de scholen, maar mocht er onverhoopt toch iets fout gaan, dan kunt u altijd terugvallen op onze organisatie. Daarnaast fungeert Lexton tijdens uw taalreis als contactadres in Nederland voor de thuisblijvers. Ook buiten kantooruren zijn wij bereikbaar via een noodnummer.

Zekerheid thuis en ter plaatse 
Lexton staat voor zekerheid en gemak, zowel voor u als voor thuisblijvers. U kunt op elk instituut terecht met eventuele problemen, maar in geval van moeilijkheden kunt u altijd terugvallen op Lexton zowel vóór, tijdens, als ná uw taalreis.

Advies
Het bijkomende voordeel van het regelen van een taalreis via Lexton is, dat u advies en informatie krijgt over alle aspecten die met de reis te maken hebben. Onze medewerkers bezoeken regelmatig de scholen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en onderhouden nauwe contacten met de instituten. Zij informeren u graag over de cursussen, accommodatiesoorten, activiteiten en de reis ernaartoe. Ook kunt u één van onze informatiedagen bezoeken of u kunt een afspraak plannen op ons kantoor in Oosterhout, om zodoende persoonlijk kennis te maken met onze organisatie en medewerkers.

De garanties van Lexton

Prijsgarantie: altijd goedkoper dan zelf rechtstreeks of bij een andere organisatie boeken. Ergens anders toch goedkoper, u krijgt het verschil dubbel terug.
Zekerheid:
 u boekt bij een Nederlandse organisatie.
Premium Selectie: in deze gids bieden wij onze premium selectie. Scholen waarvan we door onze jarenlange ervaring weten dat ze de beste prijs / kwaliteitsverhouding hebben.
Enorme expertise: als sinds 1989 martkleider op het geboed van taalcursussen in het buitenland.
Volledig aanbod: wij bieden via www.lexton.nl alle taalscholen aan waar u naartoe zou willen, dus ook die niet in deze gids staan, natuurlijk met de prijsgarantie.
Voordeelactie: iedere maand een speciale voordeelactie.

 

Kwaliteit van scholen

Vrijwel alle taalinstituten waarmee Lexton samenwerkt, zijn officieel erkent door het Ministerie van Onderwijs in het betreffende land. Daarnaast zijn de scholen aangesloten bij nationale en internationale overkoepelende organisaties voor taalscholen, die toezien op de kwaliteit van het onderwijs en de huisvesting: ARELS-FELCO (voor Engels), CEELE (voor Spaans), Alliance Française (voor Frans) en EAQUALS en IALC (voor alle talen). De instituten hebben zich allemaal gespecialiseerd in het onderwijzen van buitenlanders. De docenten zijn ‘native speakers’ en beschikken over een universitaire graad of zijn officieel bevoegd tot het lesgeven aan buitenlanders. Een groot aantal van onze scholen heeft in de loop der jaren een wereldwijde faam opgebouwd, zoals IS Aix-en-Provence, Malaca Instituto in Málaga en C.L.I. Dante Alighieri in Florence. Nog belangrijker is dat Lexton zelf de scholen zeer regelmatig bezoekt en zodoende controle houdt op de kwaliteit. De evaluatieformulieren van oud-cursisten zijn een extra controlemiddel, want u bepaalt of een school kwalitatief goed is of niet.

Verschillen tussen scholen

Tussen de diverse instituten bestaan grote verschillen in grootte, deelnemers, cursussen, benadering van cursisten, activiteitenprogramma’s, accommodatievormen en prijs. Afhankelijk van wat u wilt, is de ene school meer geschikt voor u dan de andere. Uit het ‘Lexton Advies’ en de schoolbeschrijving kunt u zelf al een redelijke selectie maken van uw favoriete cursus, accommodatie en stad. Mocht u nog aanvullende informatie willen hebben, dan kunt u altijd advies vragen aan een van de medewerkers van Lexton, die u graag zullen helpen bij uw keuze. Prijsverschillen tussen scholen zijn meestal te verklaren door kwaliteitsverschillen in cursus en accommodatie en het aantal aanwezige faciliteiten. Daarnaast zijn bepaalde zaken, zoals het activiteitenprogramma of de boeken, bij de één inclusief, terwijl u bij de ander hiervoor extra betaalt. Let u bovendien, wanneer u prijzen vergelijkt, op het aantal lesuren per week, het maximale aantal cursisten per klas, de accommodatie en de verzorging.

Deelnemers

Lexton werkt samen met internationale scholen die gedurende het hele jaar cursussen geven aan buitenlanders. Samen met u volgen cursisten uit alle delen van de wereld een taalcursus. De school streeft naar een evenwichtige verhouding tussen de diverse nationaliteiten. In korte tijd leert u een groot aantal mensen uit allerlei landen kennen.

Cursusduur en vorderingen

De vorderingen die u maakt met het leren van een andere taal zijn afhankelijk van de duur en de intensiteit van de cursus, maar ook van uzelf. Het aantal lessen per week en het aantal cursisten in de klas bepalen de intensiteit. Een minigroep cursus (30 lessen per week, gemiddeld 6 mensen per klas) is uiteraard veel intensiever dan een groepscursus (20 lessen per week, gemiddeld 12 mensen per klas). U kunt ervan uitgaan dat u ongeveer een maand een cursus van 20 lessen per week nodig heeft om een niveaugroep hoger te komen. Daarnaast leert u sneller, als u juist dié plaatsen en mensen opzoekt waar u de taal actief nodig heeft.

Lestijden

De lestijden, zoals omschreven op het internet, zijn onder voorbehoud. De lesuren variëren van 45 tot 60 minuten. Dit is voor ieder instituut verschillend.

Lesmethode en materialen

Op alle scholen wordt de ‘directe lesmethode’ gebruikt; vanaf de eerste dag worden de lessen gegeven in de taal die u wilt leren. U bent actief bij de lessen betrokken door middel van rollenspellen en discussies. In de klas heerst een ontspannen, gezellige en internationale sfeer. Uit ervaring is gebleken dat dit de snelste manier is om een taal te leren. U went snel aan de uitspraak en klanken van de taal, zelfs als u die nog helemaal niet spreekt. In principe wordt op de school geen andere taal gebruikt, noodgevallen uitgezonderd. Tijdens de lessen wordt veel gebruik gemaakt van boeken en fotokopieën van actuele artikelen, evenals van audiovisuele hulpmiddelen als video, radio en internet. Bij de meeste scholen zijn de cursusmaterialen bij de cursusprijs inbegrepen (zie blokje ‘inclusief’ in de prijstabel).

Kennisniveau

De eerste dag op het instituut wordt u gevraagd een inschalingstest te maken; aan de hand daarvan wordt u ingedeeld in een lesgroep met hetzelfde kennisniveau. Mocht tijdens de lessen blijken dat u in een te hoge of te lage groep zit, dan kunt u meestal tussentijds veranderen. U kunt uw eigen niveau inschatten met onderstaande beschrijving.

Certificaat en diploma

Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat, waarop uw naam, cursusduur en eindniveau vermeld staan. Soms neemt men aan het einde van de cursus nog een test af, die u eenvoudig moet kunnen halen als u actief heeft deelgenomen aan de lessen. Daarnaast kunt u een internationaal erkend diploma halen op een aantal scholen. De TOEFL, IELTS en Cambridge Examinations voor de Engelse taal en Alliance Française, DELF en DALF voor het Frans en DELE voor de Spaanse taal zijn de bekendste.