Activiteitenprogramma

De instituten streven naar een goede combinatie tussen ‘leren’ en ‘plezier’. Tijdens uw taalcursus bieden de meeste scholen een activiteitenprogramma, dat bijvoorbeeld bestaat uit excursies naar interessante steden, festiviteiten, cultuurhistorische bezienswaardigheden, sportactiviteiten, feesten en borrels. Dit alles vindt plaats onder begeleiding van medewerkers van het instituut.

 

De aankomst in het buitenland

Dit vinden de meeste mensen het spannendste deel van de taalreis, vandaar dat Lexton probeert u hierover zo uitgebreid mogelijk voor te lichten door middel van onze ‘reisinformatie voor vertrek’. Wij sturen u ongeveer 5 tot 10 werkdagen van tevoren de reispapieren toe met het accommodatieadres en een kleine plattegrond van de stad (voor zover mogelijk), zodat u thuis al kunt bekijken waar u heen gaat. Daarnaast ontvangt u nog algemene informatie, handige tips en gegevens over uw bestemming en het instituut.

De middag of avond voorafgaand aan de cursus wordt u verwacht bij uw accommodatie-adres. U heeft de familie, de school of de eigenaar van het appartement reeds op de hoogte gebracht van uw aankomsttijd ter plaatse, zodat men u kan ontvangen als u gearriveerd bent. Als u bij een familie verblijft, zal deze u opvangen. In een appartement leert u snel de medebewoners kennen, nadat de huiseigenaar u de sleutel heeft gegeven. Als dit allemaal gelukt is, gaat de rest eigenlijk vanzelf.

Verzekeringen

Als u een taalreis boekt, zijn in principe twee verzekeringen relevant: de Reis-, Bagage- en Ongevallenverzekering en de Annuleringsverzekering. De exacte voorwaarden staan vermeld op de polis, maar grofweg komt het erop neer dat een annuleringsverzekering dekking geeft tegen voortijdige en tussentijdse annulering en de reisverzekering uw bagage, medische kosten en ongevallen verzekert. Wij raden u met klem aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor uw taalreis. Onder de dekking valt zelfs annulering door een herexamen (onvoorzien en in de geboekte vakantieperiode) of het aanvaarden van een nieuwe baan wanneer u onvrijwillig werkloos was. Wij wijzen u erop dat alleen tot uitkering wordt overgegaan, indien de reden van annulering valt onder de opgetreden onzekere gebeurtenissen conform de Unigarant verzekeringsvoorwaarden.

 

Visum

Voor sommige landen is een visum nodig om een cursus te mogen volgen. De benodigde visa kunt u aanvragen bij het Consulaat of de Ambassade van het betreffende land. Informeert u bij deze instanties van tevoren telefonisch wat u mee moet nemen voor het verkrijgen van een visum. Voor Cuba kan Lexton het visum voor u verzorgen.

Kinderbijslag en beurzen

Voor wat taalcursussen in het buitenland betreft, kan er helaas vrijwel nooit kinderbijslag worden ontvangen. Wel heeft u mogelijk recht op vermindering van belasting. Vraag voor meer informatie over kinderbijslag de folder aan bij de Sociale Verzekeringsbank. Voor de zogenaamde kinderaftrek kunt u terecht bij de Belastingdienst in uw regio. Informatie over verschillende beurzen kunt u opvragen bij Nuffic, telefoon 070-4260260.

Taalreis fiscaal aftrekbaar

De Hoge Raad heeft bepaald dat een taalreis fiscaal aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. De cursusgelden mogen in mindering worden gebracht op het aangifteformulier. Voorwaarde is wel, dat de taalreis noodzakelijk is voor het werk van de cursist. Daarnaast mag de cursus niet worden vergoed door de werkgever. Het is natuurlijk een interessante meevaller als de belastingdienst meebetaalt. Voor bedrijven die de taalreis betalen voor hun werknemers, waren de kosten al aftrekbaar van de vennootschapsbelasting.

SGR

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR, Stichting Garantiefonds Reisgelden. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.