Spaans in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek

 

De Dominicaanse Republiek deelt samen met Haïti een van de indrukwekkendste eilanden van het Caribisch gebied. De flora en fauna, de onbedorven stranden en de bergen met een hoogte van meer dan 3.000 meter, bieden genoeg afwisseling om aan ieders smaak te voldoen. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de Creoolse gastronomische specialiteiten, maar ook van de warmte en gastvrijheid van de altijd lachende bevolking en van de ‘salsa’ en ‘bolero’. Santo Domingo is de meest opwindende en interessante stad van het hele eiland. Hier vindt u de oudste kathedraal, de eerste universiteit, het eerste ziekenhuis en het oudste klooster van het eiland. Deze historische overblijfselen zijn nog steeds goed in stand gehouden.

Hispaniola Academia

Hispaniola Academy is klein van opzet, hetgeen betekent dat u veel persoonlijke aandacht kunt verwachten. De moderne leermethode en de professionele organisatie garanderen dat studenten in korte tijd zeer veel van de Spaanse taal leren. Ervaren docenten zorgen ervoor dat er tijdens de lessen veel aandacht aan spreekvaardigheid en grammatica wordt besteed. Het instituut beschikt over een kleine bibliotheek, waar u oefeningen kunt maken om het Spaans nog beter onder de knie te krijgen.

Accommodatie

Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit een appartement, gastgezin of hotel. De appartementen bevinden zich in het koloniale centrum van de stad, op korte afstand van de school. U verblijft in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies en deelt keuken en badkamer met de medebewoners. Kiest u voor een familie, dan bent u verzekerd van een comfortabele accommodatie op een zo kort mogelijke afstand van de school. Het verblijf is in een 1-of 2-persoonskamer op basis van logies. Tijdens uw verblijf in een appartement moet u niet vreemd opkijken, wanneer u af en toe problemen heeft met het water en de electriciteit, gedurende bepaalde uren van de dag; dit is een veel voorkomend probleem op de Dominicaanse Republiek. Verder werkt Hispaniola Academy samen met verschillende 1- en 3-sterrenhotels in Santa Domingo. Een 1-sterren hotel beschikt over eenvoudige kamers met een wasbak. Douche en toilet bevinden zich op de gang. In een 3-sterrenhotel verblijft u in een wat luxere kamer met airconditioning, badkamer en TV. De locatie van de hotels is verschillend, maar wanneer mogelijk in de buurt van de school. De prijs is op basis van logies/ontbijt. Als u half- of volpension wilt, kunt u dat op de dag van aankomst doorgeven. Dit geldt ook bij een appartement of een gastgezin.

Activiteitenprogramma

Het draait niet alleen om school en studeren op de Dominicaanse Republiek! Onder de schaduwrijke palmen op de prachtig witte stranden kunt u uitrusten terwijl in de verte de heerlijke vrolijke melodie van de ‘merengue’ te horen is. Hispaniola organiseert bijna dagelijks sociale en culturele activiteiten om Santo Domingo en de Dominicaanse Republiek beter te leren kennen, maar ook om te oefenen met de Spaanse taal. Een bezoek aan Little Switzerland of Jarabacoa en het Crocodile Lake, de beklimming van de Pico duarte (3175 meter), een trip naar de suikerriet- en tabaksplantages en een boottocht op San Juan River met een bezoek aan de mysterieuze Cri-Cri Lagoon kunnen allemaal tot het activiteitenprogramma behoren dat u samen met u medestudenten en de leraren naar keuze kunt invullen. Op aanvraag kan het instituut ook danslessen of Creoolse kooklessen organiseren. De Caribische nachten bestaan uit salsa en merengue, cuba libre en piña colada.

Reis

Santo Domingo heeft een eigen vliegveld waar meerdere luchtvaartmaatschappijen diensten op uitvoeren. Martinair onderhoudt bijvoorbeeld een rechtstreekse vlucht met deze bestemming en ook met Air France kunt u dagelijks naar de Dominicaanse Republiek vliegen, echter wel met een overstap in Parijs. Bij aankomst in Santo Domingo kunt u ervoor kiezen om door iemand van het instituut opgehaald te worden (tegen een vergoeding) of op eigen gelegenheid naar uw accommodatie te gaan. Een taxi is daarvoor de beste optie. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

Cursussen

Alle cursussen zijn gebaseerd op dagelijks, praktisch en onafgebroken gebruik van de Spaanse taal. Bij de Standard Course ligt de nadruk op de conversatie en grammatica. De Intensive Course vult de Standard Course aan met individuele lessen, waarin meer tijd is om aan uw persoonlijke knelpunten te werken. Tijdens alle lessen streven de docenten naar een optimaal resultaat. Aan het einde van de cursus ontvangt u een deelnamecertificaat. De cursussen kunnen op verschillende niveaus worden gevolgd, van beginner tot vergevorderd. Voor ieder niveau zijn 2 leraren verantwoordelijk. Zij zorgen voor een leuk en afwisselend programma. De lessen van de Standard Course vinden ’s morgens plaats. U volgt een blok van 2 lessen grammatica en een blok van 2 lessen conversatie per dag. Een lesuur duurt 50 minuten. De privé uren van de Intensive Course vinden ’s middags plaats.

Lexton advies

Hispaniola Academy biedt het gehele jaar door Spaanse taalcursussen aan op de Dominicaanse Republiek, de parel van het Caribisch gebied. De adembenemende witte zandstranden en de talloze excursie mogelijkheden zorgen voor een afwisselend verblijf op dit eiland. Het draait hier niet alleen om school en studeren. Hispaniola organiseert bijna dagelijks culturele activiteiten om de Dominicaanse Republiek beter te leren kennen, maar ook om te oefenen met de Spaanse taal. Laat u meeslepen door de muziek en de sprankelende kleuren en … geniet van de totaal andere wereld van de Dominicaanse Republiek!