Frans in Aix-en-Provence

Veel mensen betitelen Aix-en-Provence als de mooiste stad van Frankrijk. Het beeld wordt er bepaald door smalle steegjes, fonteinen, kleurrijke bloemenmarkten, terrassen en luxueuze winkels. In de smalle straten van het centrum heeft u de keuze uit honderden restaurantjes, om te eten of om gewoon te genieten van een van de vele lokale wijnsoorten. De stad, die zich bevindt in het schilderachtige landschap van de Provence, ademt een vriendelijke sfeer uit. Daarnaast merkt u aan de diverse gezellige kroegjes, dat Aix-en-Provence ook een van de grootste studentensteden van Frankrijk is.

IS Aix-en-Provence

IS Aix-en-Provence is gevestigd in een sfeervol gebouw in het centrum van de stad. Niet alleen de gezellige cafés, restaurants en smaakvolle winkels liggen op loopafstand, maar ook adembenemende tuinen en het Palais de Justice bevinden zich op slechts 250 meter. Verspreid over 3 verdiepingen beschikt het instituut over 15 leslokalen, een multimedialokaal, gezamenlijke ruimte met bibliotheek en keuken en een gezellig terras. Door de grote individuele aandacht wordt het lesprogramma zoveel mogelijk aangepast aan de wensen van de studenten. In de loop der jaren heeft de school mede hierdoor een bijzonder goede reputatie verworven in het geven van cursussen Frans.

Accommodatie

Tijdens uw cursus kunt u verblijven bij een Franse familie, in een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension. De gastgezinnen bevinden zich in de buurt van de school of zijn anders goed bereikbaar met de bus. Er kan bovendien een kamer in een hotel voor u worden gereserveerd. U heeft de keuze uit een 1- of 3-sterrenhotel, waar u in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet verblijft op basis van logies/ontbijt. In het 3-sterren hotel heeft u ook een TV op de kamer.

Activiteitenprogramma

Op het instituut kunt u na de lessen veel oefenen met het Frans. TV en video-installaties staan tot uw beschikking om films en programma’s te kijken en u kunt boeken lenen om uw leesvaardigheid te oefenen. IS Aix-en-Provence is bovendien geabonneerd op verscheidene kranten en tijdschriften, zo kunt u op de hoogte blijven van de dagelijkse ontwikkelingen in Frankrijk. In uw vrije tijd is er genoeg te ondernemen op cultureel en sportief gebied. De school organiseert diverse activiteiten, zoals een rondleiding door Aix, een afscheidsborrel, wijn en kaas proeven, kooklessen, tennis en natuurlijk een spel jeu-de-boules. In de Provence zijn vele plaatsen een bezoek waard en via het instituut kunt u deelnemen aan excursies naar onder andere Avignon, Fointaine de Vaucluse, de markt in l’Isle sur Sorgue en Les Gorges du Verdon. Het internationale Muziek- en Kunstfestival in juli is internationaal bekend.

Reis

Aix-en-Provence is goed bereikbaar met het vliegtuig via de luchthaven van Marseille-Provence (30 km) of Nice (170 km). Van daaruit vertrekken ieder uur bussen naar Aix-en-Provence. Vanuit Marseille doet u er ongeveer 30 minuten over en vanuit Nice kunt u rekenen op een reisduur van circa 3 uur. De stad is ook zeer goed te bereiken met de trein en per auto. Lexton informeert u graag over de reismogelijkheden of kijk op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige vluchtmogelijkheden.

Cursussen

De cursussen Français Général (FG) en Français Général Intensif (FGI) zijn gericht op het snel verbeteren van de mondelinge uitdrukkingsvaardigheid van het Frans in alledaagse situaties. Grammatica en schrijfvaardigheid worden slechts in beperkte mate behandeld. De FGI is in de ochtend hetzelfde als de FG, maar wordt in de middag voortgezet in minigroepen, waar meer aandacht wordt gegeven aan onderwerpen als de Franse cultuur, literatuur en kunst. Cursisten die al enige kennis van de Franse taal hebben, kunnen ongeveer 2 maal per maand starten. Voor beginners zijn er een zestal startdata per jaar. Informeer bij Lexton voor de juiste data. IS Aix-en-Provence staat bekend om haar goede zakelijke cursussen, onder andere de Français Professionel. In deze cursus worden executives klaargestoomd voor zakelijke communicatie in de Franse taal. Bedrijfssituaties worden gesimuleerd tijdens rollenspellen. De cursus Discover Provence wordt aangeboden voor cursisten vanaf 50 jaar. Naast de cursus zelf bestaat het programma uit allerlei activiteiten, zoals een rondleiding door de stad, een bezoek aan Avignon en een kampioenschap jeu-de-boules. Wanneer u het leren van het Frans (Français Général) wilt combineren met andere activiteiten als golf- of paardrijlessen, kunt u kiezen voor de Cours Combiné. De cursus Français Commercial (FC) is voor secretaresses, kantoormedewerkers en business studenten. Als laatste is er de Teachers Course, een opfriscursus voor docenten Frans.

Lexton advies

Dit topinstituut is zeer geschikt voor studenten en zakenmensen die de Franse taal serieus en intensief willen bestuderen. Tijdens de cursus worden door evaluatiegesprekken de lessen zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de cursisten. In uw vrije tijd is er genoeg te doen op cultureel en sportief gebied. De school organiseert diverse activiteiten en is geschikt voor diegenen die met name hun verbale kennis van het Frans snel willen verbeteren in een sfeervolle omgeving. De hogere prijs komt voort uit de uitstekende kwaliteit van het onderwijs en van de accommodatie.