Frans in Antibes/Juan-les-Pins

De pracht van de Côte d’Azur strekt zich uit van Saint-Tropez tot Menton. Het heerlijke klimaat, adembenemende landschap en de kleurrijke festivals maken de Rivièra een charmante bestemming. Aan deze geweldige kustlijn ligt Antibes/Juan-les-Pins, waar al deze facetten zijn terug te vinden. Antibes, met eeuwenoude stenen wallen, verleidde Picasso, Prévert en Graham Greene met haar charme en karakter. Juan-les-Pins is rustig buiten de zomer, maar in het hoogseizoen vormt de stad het middelpunt van een bruisend nachtleven.

Centre International d’Antibes

Het instituut is gevestigd in een typisch Provençaals gebouw, gelegen in een rustige omgeving en omgeven door een prachtige tuin. Het comfort van de school biedt uitstekende mogelijkheden om te studeren en te ontspannen. Door het jaar heen wordt er alleen gebruik gemaakt van dit pand met 12 klaslokalen. Mocht het weer het toelaten, worden de lessen vaak buiten gegeven. In de zomermaanden gebruikt het instituut ook een 20-tal lokalen in een gebouw tegenover de school. Alle leerkrachten zijn native-speakers met een universitaire graad in de letteren en geven op een professionele manier les in een ontspannen sfeer.

Accommodatie

Centre International d’Antibes maakt voor uw verblijf gebruik van residenties, -drie high standard- en -twee medium standard- en van gastgezinnen. Het instituut beschikt over een aantal appartementen in de Residence Garret (high standard) op het schoolcomplex. De andere (high standard) residenties met uitstekende faciliteiten, ‘Lou Mas’ en ‘Residentiale’, bevinden zich respectievelijk in Antibes en Juan-les-Pins. Alle appartementen voor 1 of 2 personen beschikken over een eigen keuken, badkamer en TV. U verblijft hier op basis van logies. In de medium standard residentie ‘Castel Arabel’, met zwembad en 600m van het strand verwijderd, verblijft u in een 1- of 2-persoonskamer met eigen douche en toilet, op basis van logies. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar met een bijzondere sfeer. Elke schooldag verzorgt Centre International d’Antibes een shuttle service van de residenties naar het instituut. Het verblijf bij een familie is in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension.

Activiteitenprogramma

Elke week ontvangt u, afhankelijk van het seizoen, een programma waarin u de avondactiviteiten, excursies en culturele bezoeken kunt terugvinden. Een aantal activiteiten zijn in de prijs inbegrepen, terwijl voor een excursie naar bijvoorbeeld Grasse een vergoeding wordt gevraagd. In de residentie ‘Castel Arabel’ kunt u al uw medestudenten ontmoeten in de ‘Castel Café’ voor een drankje of een hapje. De ‘Castel Club’ (privé disco) is slechts een paar stappen verderop, daar kunt u genieten van het bruisende nachtleven. Natuurlijk kunt u ook allerlei activiteiten ondernemen op eigen gelegenheid. Het strand biedt voldoende mogelijkheden om te genieten van het mooie weer. U kunt bijvoorbeeld een auto huren en de prachtige omgeving van Antibes en Juan-les-Pins verkennen. Het instituut kan voor u een speciale huurprijs samenstellen.

Reis

Wanneer u met het vliegtuig naar Antibes wilt reizen, dient u naar Nice te vliegen, vanwaar regelmatig een busdienst naar het centrum van Antibes rijdt. Tegen een vergoeding kan de school u ook van de luchthaven of het treinstation in Nice komen halen. (bij verblijf in familie is dit inbegrepen). Daarnaast kunt u ook met de trein naar Antibes reizen, bijvoorbeeld met de Coreil Express die langs alle beroemde kustplaatsen aan de Côte d’Azur komt. Informeert u eens voor de reismogelijkheden bij Lexton of kijk op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige vluchtmogelijkheden.

Cursussen

U heeft de keuze uit verschillende cursussen. U kunt onder meer de Standard Course volgen. Dit is een volledige en gevarieerde cursus waarin het Frans voor alledaagse situaties wordt behandeld. Deze kan worden aangevuld met extra lessen in de vorm van de Intensive 30 of Intensive 36. Deze aanvullende uren zijn zeer intensief vanwege de kleine groepjes waarin les wordt gegeven en zijn voornamelijk gericht op de spreekvaardigheid. De Executive Course is geschikt voor zakenmensen. Als laatste biedt de school verschillende cursussen ter voorbereiding op een officieel examen, zoals Alliance Française en D.E.L.F. Indien u hierin geïnteresseerd bent, kunt u het beste contact opnemen met Lexton. Iedere cursus wordt voorafgegaan door een kennistest en u ontvangt bij actieve deelname aan de lessen op het einde een certificaat. De basisprijs van alle cursussen is die van de Standard Course. Hier bovenop komen toeslagen per week voor de andere cursussen. Voor de Executive Course geldt een toeslag in de periode van 28 juni t/m 29 augustus. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen. Voor cursisten die nog geen enkele kennis van de Franse taal hebben, zijn de startdata beperkter dan op internet worden weergeven. Ook hierover informeert Lexton u graag.

Lexton advies

Dit goed georganiseerde instituut staat garant voor uitstekende cursussen, die afgewisseld kunnen worden met tal van activiteiten die aan de Côte d’Azur mogelijk zijn. Elke week ontvangt u, afhankelijk van het seizoen, een programma waarin u de activiteiten, excursies en culturele bezoeken kunt terugvinden. Een aantal activiteiten hiervan is in de prijs inbegrepen, terwijl voor een excursie naar bijvoorbeeld Grasse een vergoeding wordt gevraagd. Het docententeam is in staat u een leerzame vakantie te bieden in een perfecte zon-, zee- en strandomgeving.

Jeugd:

Frans in Antibes (14-18 jaar) Antibes en Juan-les-Pins zijn twee plaatsen die naast elkaar liggen, tussen Nice en Cannes, in het zuiden van Frankrijk. Antibes is een oud stadje en staat met name bekend om haar zandstranden, de grootste jachthaven van het Middellandse Zeegebied en als ontmoetingspunt voor jongeren. Juan-les-Pins is een hippe plek met vele uitgaansgelegenheden en terrasjes. Het instituut besteedt niet alleen veel aandacht aan allerlei activiteiten, maar verwacht tijdens de lessen een enthousiaste inzet om de cursus met een goed resultaat te beëindigen.

Centre International d’Antibes jeugd

Sinds 1985 ontvangt Centre International d’Antibes jongeren van allerlei nationaliteiten om een Franse taalcursus te volgen en te genieten van de vriendelijke sfeer die op de school heerst. De lessen vinden plaats op 2 verschillende campussen, Génie Civil en Horticole, die buiten de zomer dienst doen als Franse middelbare school. Beide zijn ruim opgezet in een prachtige omgeving en bevinden zich op ongeveer 4 kilometer van het centrum. Naast klaslokalen zijn er diverse restaurants met verschillende eetzalen, een TV-ruimte en sportvelden. In de gezellige tuin is het goed toeven na de lessen en in de pauzes.

Accommodatie

Op de campus, waar de schoolgebouwen zich bevinden, zijn ook de slaapkamers voor studenten. Deze zijn geschikt voor 2, 3 of 4 personen. Twee naast elkaar gelegen kamers delen een badkamer en toilet, soms bevinden deze zich op de gang. Naast de accommodatie op de campus kun je er ook voor kiezen bij een gastgezin te verblijven, in een 1- of 2-persoonskamer. In het laatste geval deel je je kamer met een student van een andere nationaliteit. De school streeft ernaar om families op loopafstand van het complex te vinden, maar in de zomermaanden bestaat de kans dat je met de bus naar de school moet reizen. Bij beide accommodatievormen zijn alle maaltijden inbegrepen en deze worden afwisselend gebruikt: op school, tijdens activiteiten en excursies of gewoon bij je gastgezin. Als je bij een familie verblijft die wat verder van de school woont, word je na de avondactiviteiten door de begeleiders naar huis gebracht.

Activiteitenprogramma

Wanneer de lessen afgelopen zijn en gezamenlijk de lunch is genuttigd, is het tijd om met je internationale vrienden deel te nemen aan de vele activiteiten en excursies. Het activiteitenpakket wordt georganiseerd door de groepsleiders die je tevens zullen begeleiden bij alles buiten de lessen. Natuurlijk kun je ook zelf met je medestudenten naar het strand gaan, vanuit het instituut brengt een gratis shuttle bus je daar heen en weer terug. Het programma is uitgebreid en kan bestaan uit windsurfen, zeilen, een boottocht, barbecue, excursie naar Aqualand en natuurlijk een spetterend feest. Studenten van 16 jaar en ouder mogen ’s avonds alleen uit onder toezicht van een begeleider: de school staat garant voor naleving van deze strikte regel. Slechts wanneer je toestemming hebt van je eigen ouders door middel van een schriftelijk ingevuld formulier, ‘Permission to go out alone’, mag je ’s avonds zonder begeleiding op stap. Dit betekent niet dat de andere studiegenoten een saaie avond te wachten staat, want de begeleiders zorgen voor voldoende activiteiten en veel avontuur tijdens de late uurtjes van de dag.

Reis

Als je naar Antibes wilt gaan, kun je het vliegtuig naar Nice nemen of je kunt met de trein reizen. Je gastgezin of een begeleider van het instituut komt je van de luchthaven of het station ophalen en brengt je naar je accommodatie. Ook word je weer op het station of vliegveld afgezet na de cursus. Tijdens je verblijf kun je iedere dag gebruik maken van een gratis shuttle service die je van je gastgezin naar school brengt.

Cursussen

Het Youth Program wordt gegeven in kleine, internationale groepjes. Op deze manier krijgen alle studenten genoeg aandacht. Natuurlijk komt de grammatica aan bod, maar de nadruk ligt op het spreken. Hiervoor worden er rollenspelen gedaan, vertel je wat je de vorige avond hebt beleefd of geef je een korte presentatie over je land. Het jonge en goed getrainde team van leraren zorgt ervoor dat geen minuut van de les saai of vervelend is. Bij het Youth Program waarbij je 20 lessen per week volgt wordt ’s ochtends lesgegeven, wanneer je 26 lessen per week volgt krijg je ook nog in de middag les. Bovendien wordt er van je verwacht dat je nog ongeveer een uur per dag huiswerk maakt!

 Lexton advies

Lexton is ervan overtuigd dat de gezellige sfeer van het instituut, het voortreffelijke lerarenteam en het grote aanbod van activiteiten en excursies, zorgen voor een onvergetelijke, maar vooral leerzame tijd in Antibes.