Frans in Cannes

De wereldberoemde Franse badplaats aan de Rivièra behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. De stad staat bekend om haar mooie zandstranden en de verschillende activiteiten brengen Cannes elk jaar in het nieuws. U hoeft alleen maar te denken aan het Filmfestival van Cannes en de vele culturele festiviteiten in het Palais des Festivals. De stad, die rond een exclusieve haven is gebouwd biedt u 1001 mogelijkheden om te gaan eten en het nachtleven op te zoeken. Diverse plaatsen als Nice, Monaco en Saint Tropez zijn eenvoudig bereikbaar.  

College International de Cannes

Het Collège International de Cannes is een van de grotere instituten in Frankrijk en is gevestigd in een voormalig sanatorium. De school ligt direct aan het strand, op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum van Cannes en heeft onder meer een eigen residentie. Rond een binnenplaats bevinden zich de leslokalen, de studentenresidentie, het theater, café en restaurant. Verder beschikt het instituut over een bibliotheek, talenpracticum, fitnessruimte en sportvelden. Tijdens de pauzes kunt u genieten van een drankje in de grote tuin. De receptie van de school, die dag en nacht bezet is, houdt toezicht op de residentie.

Accommodatie

Voor de accommodatie heeft u de keuze uit een gastgezin of de studentenresidentie op de campus. Bij een familie heeft u de mogelijkheid ook na de les te oefenen met de taal en de cultuur van Frankrijk te leren kennen. U verblijft in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt. De lunch en/of het avondeten kunt u gebruiken in het restaurant van het Collège. Hiervoor kunt u tickets kopen op de school. De streng geselecteerde families wonen alle op 10 tot 40 minuten loopafstand van het instituut. Het verblijf in de studentenresidentie op de campus is in een 1- of 2-persoonskamer op basis van half- of volpension. De maaltijden worden geserveerd in het restaurant van de school. De kamers zijn eenvoudig uitgerust met wastafel en de douche is op de gang.

Activiteitenprogramma

Op het terrein van het Collège zijn vele faciliteiten aanwezig, zoals een foyer-bar, theater, TV- en videoruimte, sportzaal en op de binnenplaats een volleybal- en basketbalveld. Ook jeu-de-boules ontbreekt niet. Er is dus van alles te doen en u hoeft zich niet te vervelen. Verder organiseert de school een uitgebreid activiteitenprogramma, dat varieert van excursies naar verschillende steden, zoals Nice, St. Tropez en Monte Carlo, musea en theaterbezoeken tot zeilen, waterskiën en sporttoernooien.

Reis

Cannes is goed bereikbaar via de luchthaven van Nice, van waaruit directe busverbindingen zijn naar Cannes. De stad is ook goed te bereiken via een directe treinverbinding vanuit Nice. Vanaf het station is er geen rechtstreekse busverbinding naar de school en kunt u beter een taxi nemen. Collège International kan voor u een transfer regelen tegen een vergoeding. Voor mensen die met de eigen auto gaan, is er een bewaakte parkeerplaats aanwezig. Lexton informeert u graag over alle reismogelijkheden of kijkt u eens op www.cheaptickets.nl.

Cursussen

De opzet van alle cursussen is professioneel en goed gestructureerd. Er wordt een actieve lesmethode gehanteerd, met de nadruk op de spreek- en schrijfvaardigheid. De Cours Standard, Cours Intensif en Cours Intensif Plus behandelen de basis van de Franse taal en zijn erop gericht u het communiceren in dagelijkse situaties bij te brengen. De Cours Intensif Plus wordt daarbij uitgebreid met optionele onderwerpen, zoals Franse politiek, theater of literatuur. Voor studenten die hun zakelijke kennis willen uitbreiden, is de Cours Business French geschikt. Het is ook mogelijk om op het Collège examens te doen van de Alliance Française, de Parijse Kamer van Koophandel en D.E.L.F en D.A.L.F. De Cours Langue et Culture behandelt naast de taal ook de gewoonten en gebruiken van het land en haar bevolking. Behalve alle standaardcursussen kunt u ook een extra optionele cursus volgen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld kunstgeschiedenis, Franse politiek, Franse film en Franse literatuur. Ook een cursus drama is mogelijk.

Lexton advies

Deze uitstekend geoutilleerde en moderne school is de uitkomst voor de wat jongere studenten die een goede taalcursus met vakantie willen combineren. Het instituut ligt uitstekend ten opzichte van het strand, de zee en de andere steden aan de Franse Rivièra en heeft een bijzonder intensief activiteitenprogramma. Collège International de Cannes is een van de weinige taalinstituten die over zo’n mooi complex beschikt en vormt dan ook zeker een prima keus voor een taalcursus Frans.