Frans in Nice

De universiteitsstad Nice, ook wel de parel van de Côte d’Azur genoemd, ligt uniek tussen de bergen en de Middellandse Zee. In deze badplaats kunt u na de lessen genieten van zon, zee en strand (wel kiezels!). Maar ook op een van de vele terrasjes op het Place Masséna in het oude centrum is het heerlijk toeven. Langs de kustlijn loopt de beroemde Promenade des Anglais met een prachtig uizicht op de zee. In Nice worden gedurende het gehele jaar festiviteiten georganiseerd en de stad bruist elke dag van gezelligheid en plezier met haar schitterende fonteinen, vele culturele bezienswaardigheden, restaurantjes, bars en exclusieve winkels.

France Langue Nice

Het instituut van France Langue in Nice bevindt zich in het centrum van de stad. Alle bus- en treinverbindingen zijn dichtbij, zodat u snel overal naar toe kunt reizen. Te voet zijn het strand en de Promenade des Anglais al binnen 10 minuten bereikbaar. Naast een aantal leslokalen is er een bibliotheek waar u gebruik kunt maken van computers en video’s. Ook is er een cafetaria waar u tijdens de pauzes en na de les terecht kunt voor een hapje en een drankje. Dit instituut is iets kleiner dan dat in Parijs, in de zomer komen hier gemiddeld 175 studenten per week, de overige tijd ongeveer 40 cursisten.

Accommodatie

In Nice kunt u verblijven in een gastgezin. U beschikt hier over een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of half pension. In de internationale studentenresidentie verblijft u in een 1-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en heeft u de beschikking over een kitchenette. In de zomermaanden zijn er ook residenties, waar tijdens het schooljaar Franse studenten wonen. De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben meestal een wastafel. De douches en wc’s zijn op de gang. Als laatste is het mogelijk om een studio te reserveren, de self catering residence, waar u een eigen keukentje en badkamer heeft. Het verblijf is op basis van logies. Voor de self catering residence geldt een toeslag in de periode van 19 mei t/m 28 september. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

Activiteitenprogramma

De school organiseert diverse activiteiten, die kunnen variëren van excursies naar Monaco of Cannes tot een bezoek aan musea of de parfum-stad Grasse. Binnen het instituut worden ook enkele activiteiten georganiseerd met hulp van de studenten, zoals musicals en concerten. Verder is het mogelijkheid om watersporten te beoefenen en er is een golfbaan in de buurt van de school. In de winter is het mogelijk om te gaan skien in de nabijgelegen Alpen. Doordat er in de stad zelf veel georganiseerd wordt, zoals het Nice Jazz festival, zijn er genoeg mogelijkheden om op eigen initiatief van alles te ondernemen. Verder kunt u gemakkelijk per trein of per bus de verschillende bekende plaatsen aan de prachtige zuidkust bezoeken. Het strand biedt bovendien al voldoende vertier om u te vermaken.

Reis

Naar Nice zijn er directe, voordelige vluchten vanuit Amsterdam en Brussel. Daarnaast kunt u ook met de trein of bus naar Nice gaan, alleen dit duurt aanzienlijk langer. U kunt van het vliegveld of treinstation op eigen gelegenheid naar uw verblijfplaats reizen. Het instituut kan eventueel voor u een transfer regelen, hiervoor betaalt u echter wel een vergoeding. Informeert u bij Lexton voor de reismogelijkheden of kijk eens op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige vluchtopties.

Cursussen

In Nice wordt dezelfde cursusmethode gehanteerd als in Parijs en het cursusaanbod is exact hetzelfde. U kunt de cursus Intensive 20 en Intensive 30 volgen. Hierin wordt aandacht besteed aan de Franse taal in zijn algemeenheid, zoals spreken, lezen, luisteren en grammatica. Al deze aspecten worden geoefend middels rollenspellen, die cursisten aanmoedigen zich uit te drukken in een ontspannen en levendige atmosfeer. Dagelijkse mondelinge en schriftelijke oefeningen dienen ter verbetering van de grammatica. De uitspraak wordt gecorrigeerd tijdens de lessen en in het talenpracticum. Indien u al kennis heeft van de Franse taal kunt u elke maandag met een van bovenstaande cursussen starten. Bent u beginner, dan gelden er beperktere startdata. Informeert u bij Lexton.

Lexton advies

In Nice kunt u Frans leren prima combineren met een vakantie. Na de lessen kunt u genieten van zon, zee en strand of kunt u op pad gaan om de beroemde Côte d’Azur te ontdekken. Zo organiseert France Langue diverse excursies en activiteiten. De ideale ligging aan de Côte d’Azur en de hoge kwaliteit van de cursussen en de school zorgen ervoor dat u een onvergetelijke taalreis tegemoet gaat! Het is ook een goed idee om een auto te huren en er zelf met uw medestudenten op uit te trekken.