Frans in Parijs

Het is onmogelijk Parijs in enkele woorden te beschrijven. De Franse hoofdstad is wereldberoemd om de vele monumenten en bezienswaardigheden. U kunt uw dagen doorbrengen met het bezoeken van de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de tuinen van Versailles, het Louvre en de diverse musea, terrassen en cafeetjes. Tijdens de avonduren heeft u de keuze uit gezellige restaurants, bistro’s, cafés en nachtclubs. Alleen door Parijs zelf te bezoeken, voelt u deze speciale sfeer, die u in geen enkele andere stad zult tegenkomen en die u zal betoveren. 

France Langue Parijs

France Langue is al 20 jaar gespecialiseerd in het onderwijzen van Frans aan buitenlanders en heeft een instituut in Parijs en Nice. De school in Parijs is vlakbij Place Victor Hugo gelegen, waar u vele winkels en cafés vindt. Binnen 10 minuten bent u bij de Arc de Triomphe en de mogelijkheden wat betreft het openbaar vervoer zijn uitstekend. De klaslokalen zijn ruim van opzet en voorzien van de modernste faciliteiten. Verder kunt u in de bibliotheek gebruik maken van computers en is er een talenpracticum aanwezig. In de cafetaria kunt u in de pauzes genieten van een lekkere kop Franse koffie. Op dit instituut geniet u een zeer persoonlijke benadering. In de zomermaanden studeren hier ongeveer 300 cursisten, in de overige maanden van het jaar zijn dit er ongeveer 120.  

Accommodatie

Als u kennis wilt maken met de Franse leefgewoonten kunt u het beste bij een gastgezin verblijven. U heeft hier een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension. Ook kunt u kiezen voor een residentie. Hier heeft u een eigen kamer met douche en toilet en verblijft u op basis van logies/onbijt. In de zomermaanden zijn er residenties beschikbaar waar tijdens het schooljaar Franse studenten wonen. De 1-persoonskamers op basis van logies zijn vrij eenvoudig en beschikken over een wastafel. De douches zijn op de gang. Als laatste is het mogelijk om een studio te reserveren, de self catering residence, waar u over een eigen badkamer, koelkast, magnetron en keukengerei beschikt. Het verblijf is op basis van logies. 

 Activiteitenprogramma 

Het instituut organiseert enkele begeleide excursies in Parijs. Er is bijvoorbeeld een bezoek mogelijk aan diverse musea, opera’s, theatervoorstellingen, concerten en discotheken. De activiteiten worden begeleid door docenten. Ook etentjes en het proeven van wijn, kaas en chocolade worden niet overgeslagen. Afhankelijk van het seizoen kan er gepicknickt worden of zijn er de zomerfeesten. Op school kunnen de studenten ook diverse activiteiten organiseren, zoals musicals en etentjes, zodat er een gezellige internationale sfeer ontstaat. Het instituut heeft een overeenkomst met een sportclub, zodat sportfanaten zich niet hoeven te vervelen. De activiteiten, zoals tennissen en zwemmen, zijn niet in de prijs inbegrepen, maar er kan tegen een kleine vergoeding aan worden deelgenomen. 

Reis

Parijs is zeer goed te bereiken met alle soorten van vervoer. De vlieg-, bus- en treinverbindingen vanuit Nederland naar Parijs zorgen ervoor dat u binnen enkele uren op de plaats van bestemming bent. Het is mogelijk om een transfer te regelen vanaf het vliegveld of het treinstation. Hiervoor dient u extra te betalen. Informeert u bij Lexton voor de reismogelijkheden of kijk eens op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige vluchtopties. 

Cursussen

In Parijs kunt u de cursus Intensive 20 en Intensive 30 volgen, waarin aandacht wordt besteed aan de Franse taal in zijn algemeenheid, spreek-, lees- en luistervaardigheid en grammatica. Er worden situaties gecreëerd waarbij boeken, films, CD-Roms, cassettes en rollenspelen worden gebruikt. Dit moedigt cursisten aan zich uit te drukken in een ontspannen en levendige atmosfeer. Dagelijkse mondelinge en schriftelijke oefeningen dienen ter verbetering van de grammatica. De uitspraak wordt gecorrigeerd tijdens de lessen en in het talenpracticum. 

Lexton advies

Het instituut biedt u de mogelijkheid op een intensieve wijze kennis te maken met de Franse taal in een van de mooiste steden van de wereld. France Langue organiseert verschillende excursies en activiteiten. De ideale ligging, dichtbij Nederland en goed bereikbaar, de hoge kwaliteit op de school en natuurlijk de stad zelf maken Parijs tot een uitstekende bestemming voor een taalcursus.