Japans in Tokyo

De Japanse hoofdstad Tokyo is de meest moderne stad van Japan. Zij ontstond in de 15de eeuw als hoofdstad voor een feodale heer die er verbleef met zijn volgelingen. Vandaag de dag is Tokyo een levendige mengeling van oud en nieuw, die zich continu aanpast aan de nieuwe technologie en economie van Japan. Bewonderenswaardig zijn de Asakusa Kannon-tempel met de Nakamise-winkelgalerij, de Meji-graftomben, het Kawasaki-openluchtmuseum en de tuinen van het koninklijk paleis. Het uitgebreide openbaar vervoer van de stad maakt de vele bezienswaardigheden goed bereikbaar.

LIC Kokusai Gakuin

LIC Kokusai Gakuin is opgericht in 1977 en is in de loop der jaren gegroeid door de effectieve onderwijsmethode en een hoog-gekwalificeerd team van leraren. De studenten aan dit instituut heben tot doel de Japanse taal en cultuur te leren. De hoofdvestiging van het instituut ligt in het moderne centrum Shibuya, op vijf minuten loopafstand van het Shibuya station. Naast de hoofdvestiging beschikt het instituut over twee dependances in de wijken Shinjuku en Ikebukuro. Studenten met een cultureel visum hebben de mogelijkheid om maximaal 20 uur per week te werken in Japan. Met een toeristenvisum is werken verboden.

Accommodatie

Tijdens de cursus kunt u verblijven in een Japans gastgezin op basis van halfpension in een 1-persoonskamer. Op deze manier heeft u de mogelijkheid echt deel uit te maken van de Japanse cultuur. De families worden door de school zorgvuldig geselecteerd. Het verblijf bij een gastgezin is echter wel op aanvraag, omdat het vaak enige tijd kost dit te reserveren. Wij raden u daarom aan tijdig te boeken. Het is ook mogelijk om te verblijven in een 1-of 2-persoonskamer in een dormitory op basis van logies. Uw kamer beschikt over TV, telefoon en koelkast. De keuken en de badkamer dient u te delen met medestudenten.

Activiteitenprogramma

Om cursisten kennis te laten maken met verschillende aspecten van de Japanse cultuur, verzorgt het instituut excursies naar uitgeverijen, fabrieken en verschillende bezienswaardigheden in de stad. Daarnaast worden regelmatig feesten georganiseerd. U kunt ook les volgen in bloemschikken en kaligrafie. Deze cursussen worden met regelmaat aangeboden. Verder kunt u zelf, samen met uw medecursisten, actie ondernemen om excursies te maken en de historische bezienswaardigeheden en theaters in Tokyo te bezoeken. De traditionele winkelgalerij in Akasuka en de enorme winkels in Akihabara zijn zeker het bezoeken waard. Tijdens uw verblijf in Tokyo zult u merken dat de taal en cultuur van Japan totaal verschillend zijn van de West-Europese.

Reis

Tokyo is met het vliegtuig vanaf Amsterdam en Brussel goed te bereiken. Elke week gaan er meerdere vluchten naar Narita Airport, de internationale luchthaven van de stad. Hier heeft u aansluiting met alle mogelijkheden van het openbaar vervoer om het centrum en uw verblijfplaats te kunnen bereiken. Het is niet mogelijk om een transfer te regelen. Lexton informeert u graag over de vluchtmogelijkheden of kijk op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige tarieven.

Cursussen

De school biedt u de Intensive Group Course aan. Hierin wordt aandacht besteed aan alle facetten van de Japanse taal. Naast de lees- en luistervaardigheid en grammatica, ligt de nadruk op de spreekvaardigheid. U kunt ook individuele lessen volgen. Lexton informeert u hier graag over. Het instituut heeft het jaar verdeeld in termijnen. Mensen die nog geen kennis van het Japans hebben, kunnen alleen starten op bepaalde data (8/07, 6/10). Gevorderden kunnen op 8/1, 8/4 en 6/10 beginnen. Indien u reeds voorkennis van het Japans heeft, dient u voor aanvang van de cursus een test te maken om uw niveau te bepalen. Aan de hand hiervan wordt u in een groep van maximaal 15 personen geplaatst. Met deze groep volgt u de lessen.

Lexton advies

Het cursusprogramma is gevarieerd met zowel aandacht voor de taal als voor de cultuur van Japan. Het instituut is geschikt voor studenten evenals voor zakenmensen. Wie langer dan drie maanden in Tokyo wil verblijven, raadt Lexton aan om een cultureel visum aan te vragen. Hiermee is het toegestaan om te werken in Japan. Wanneer u alleen in het bezit bent van een toeristenvisum is dit niet toegestaan. U moet in Tokyo rekening houden met hogere kosten van levensonderhoud dan in Nederland en België. Een taalcursus in Tokyo zorgt in ieder geval voor een ervaring om nooit te vergeten!