Portugees in Faro

Faro is de hoofdstad van de provincie Algarve en is het artistieke en historische centrum van Portugal aan de Atlantische Zuidkust. Even buiten de stad bevinden zich de prachtige brede zandstranden van de Algarve, waar ook prima watersportfaciliteiten aanwezig zijn. Faro is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar de Mimosawouden in het Monchiquegebergte en de Cabo de Sao Vicente, het meest westelijke puntje van Europa.

Centro de Linguas Faro

Al meer dan 25 jaar biedt CIAL Portugese cursussen van hoge kwaliteit, waarin zij flexibiliteit, ervaring en vriendelijkheid combineren. De school is van mening dat haar verantwoordelijkheid niet ophoudt bij het geven van Portugese les; haar doel is om studenten een complete culturele ervaring te laten beleven. Het instituut heeft haar hoofdvestiging in Lissabon en een dochterinstituut in Faro. De school in Faro is klein, met 8 lokalen die zijn ondergebracht in een gezellig en karakteristiek gebouw. CIAL beschikt over gekwalificeerde leraren, die erg vriendelijk en professioneel zijn en up-to-date blijven in lestechnieken.

Accommodatie

Volgens CIAL is een verblijf bij een Portugese familie een belangrijk onderdeel van uw taalreis. U kunt gedurende uw cursus in Faro verblijven bij een Portugese familie, wat u de mogelijkheid geeft om ook buiten de les veel te oefenen met de taal. U heeft een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt. De school is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet, de maximale reistijd is 15 tot 30 minuten. Over het verblijf in een hotel, hetgeen vrij kostbaar is, kunt u informatie inwinnen bij Lexton.

Activiteitenprogramma

Als onderdeel van het activiteitenprogramma worden er aan het instituut lezingen en presentaties gegeven over de verschillende aspecten van de Portugese cultuur. Tevens worden er geregeld uitstapjes en excursies georganiseerd naar bioscopen, concerten, theaters en lokale bezienswaardigheden of andere steden. Deze worden alle begeleid door ervaren gidsen die ervoor zorgen dat de activiteiten bij u als onvergetelijke ervaringen van de Portugese cultuur in het geheugen komen. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid Faro gaan ontdekken of genieten van het strand en de prachtige kustlijn. De medewerkers van CIAL geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden.

Reis

De beste en snelste manier om Faro te bereiken is per vliegtuig. Tegen een vergoeding kan het instituut een transfer voor u regelen van de luchthaven naar uw gastgezin. Een andere mogelijkheid is met het openbaar vervoer van de luchthaven naar uw accommodatie adres te gaan, deze optie is een stuk voordeliger. Informeert u eens bij Lexton voor de meest voordelige vluchtmogelijkheden of kijk op www. cheaptickets.nl.

Cursussen

CIAL Centro de Linguas biedt in Faro de General Portuguese 15 en 30, met als doel uw algemene kennis van het Portugees te verbeteren. Op een praktische manier wordt de grammatica en vocabulaire u eigen gemaakt. De Combined Courses combineren de General Course met individuele lessen. Deze cursussen bieden u de mogelijkheid om op een intensievere manier de taal te leren en bepaalde aspecten meer onder de aandacht te brengen, zoals Portugees voor zakelijke doeleinden. Voor studenten met een kleine beurs heeft CIAL een speciale Easter en Summer Course samengesteld. Deze worden gecombineerd met tal van activiteiten, zodat u een heerlijk vakantiegevoel krijgt.

Lexton advies

CIAL is het bekendste en best aangeschreven instituut van Portugal. Het heeft al vele jaren ervaring in het lesgeven van Portugees aan buitenlanders. Als onderdeel van het activiteitenprogramma worden lezingen en presentaties gegeven over de verschillende aspecten van de Portugese cultuur. Tijdens de cursus leert u dus niet alleen de taal, maar ook Portugal zelf kennen. In Faro kunt u Portugees leren én van een strandvakantie genieten. Houdt u er wel rekening mee dat het aantal cursisten in Faro gering is.