Portugees in Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is gebouwd op zeven heuvels, aan de noordelijke oever van de Taag. Het centrum wordt gevormd door de wijk rond de Rossio. In het uiterste westen ligt het monumentale gebied van Belém met het Jerónimos-klooster. In de stad vindt u verschillende musea, zoals het Arte Antiga en Chiado. In het Parque das Nações, waar het Oceanarium en vele restaurants zich bevinden, worden tentoonstellingen en spektakels gehouden en dit is bovendien een mooi ontspanningsgebied. Op een steenworp afstand van Lissabon vindt u de stranden van Estoril en Cascais.

CIAL Centro de Linguas

Al meer dan 25 jaar biedt CIAL Portugese cursussen van hoge kwaliteit, waarin zij flexibiliteit, ervaring en vriendelijkheid combineren. De school is van mening dat haar verantwoordelijkheid niet ophoudt bij het geven van Portugese les; haar doel is om studenten een complete culturele ervaring te laten beleven. Het instituut heeft haar hoofdvestiging in Lissabon en een dochterinstituut in Faro. De school in Lissabon bevindt zich in het centrum van de stad en beschikt over 20 lokalen, een audio/videoruimte en bibliotheek. CIAL beschikt over gekwalificeerde leraren, die erg vriendelijk en professioneel zijn en up-to-date blijven in lestechnieken.

Accommodatie

Volgens CIAL is een verblijf bij een Portugese familie een belangrijk onderdeel van uw taalreis. U kunt gedurende uw cursus in Lissabon verblijven bij een Portugese familie, wat u de mogelijkheid geeft om ook buiten de les veel te oefenen met de taal. U heeft een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt. De school is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet, de maximale reistijd is 15 tot 30 minuten. Over het verblijf in een hotel, hetgeen vrij kostbaar is, kunt u informatie inwinnen bij Lexton.

Activiteitenprogramma

Als onderdeel van het activiteitenprogramma worden lezingen en presentaties gegeven over de verschillende aspecten van de Portugese cultuur. Tevens worden er uitstapjes en excursies georganiseerd naar bioscopen, concerten, theaters en lokale bezienswaardigheden of andere steden. Deze zijn onder begeleiding van ervaren gidsen, die ervoor zorgen dat u op deze manier het Portugese leven en de cultuur niet snel zult vergeten. Tijdens de cursus leert u dus niet alleen de Portugese taal, maar ook Portugal zelf kennen.

Reis

De beste en snelste manier om Lissabon te bereiken is per vliegtuig. Tegen een vergoeding kan het instituut een transfer voor u regelen van de luchthaven naar uw gastgezin. Een andere mogelijkheid is met het openbaar vervoer van de luchthaven naar uw accommodatie adres te gaan, deze optie is een stuk voordeliger. Informeert u eens bij Lexton voor de meest voordelige vluchtmogelijkheden of kijk op www. cheaptickets.nl.

Cursussen

CIAL Centro de Linguas biedt in Lissabon de General Portuguese 15 en 30, met als doel uw algemene kennis van het Portugees te verbeteren. Op een praktische manier wordt de grammatica en vocabulaire u eigen gemaakt. Wanneer er bij de General Portuguese te weinig studenten zijn, wordt het aantal lesuren verminderd. De Combined Courses combineren de General Course met individuele lessen. Deze cursussen bieden u de mogelijkheid om op een intensievere manier de taal te leren en bepaalde aspecten meer onder de aandacht te brengen, zoals Portugees voor zakelijke doeleinden. Voor leraren in de Portugese taal wordt er 2 keer per jaar een opfriscursus gegeven, de Teachers Training Course. Voor studenten met een kleine beurs heeft CIAL een speciale Easter en Summer Course samengesteld. Deze worden gecombineerd met tal van activiteiten, zodat u een heerlijk vakantiegevoel krijgt. Voor de General en Combined Courses geldt dat cursisten met kennis van het Portugees elke maandag kunnen starten. Voor absolute beginners gelden er beperktere startdata dan in deze dienst vermeld. Informeer bij Lexton.

Lexton advies

CIAL is het bekendste en best aangeschreven instituut van Portugal. Het heeft al vele jaren ervaring in het lesgeven van Portugees aan buitenlanders. Als onderdeel van het activiteitenprogramma worden lezingen en presentaties gegeven over de verschillende aspecten van de Portugese cultuur. Tijdens de cursus leert u dus niet alleen de taal, maar ook Portugal zelf kennen. Kiest u voor Lissabon, dan kunt u het leren van Portugees comdineren met het ontdekken van deze stad en haar omgeving.