Russisch in Moskou

Moskou is de hoofdstad van Rusland en vormt tevens het geestelijke, culturele en economische centrum van het land. Het is een enorm uitgestrekte stad, met centraal in de metropool het Rode Plein met het Kremlin. Dit vroegere hoofdkwartier van de Sovjet-Unie en tegenwoordig de residentie van de Russische president is een absolute aanrader en mag bij een bezoek aan Moskou niet ontbreken. Een leuke manier om een goede indruk van de stad te krijgen is door een boottocht over de rivier de Moska te maken. U zult dan onder andere langs het Novodevitsjij Klooster, het prachtige gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Mariahemelvaartkathedraal van het Kremlin varen.

Liden & Denz

Het Liden & Denz instituut is in maart 1993 opgericht en maakt onderdeel uit van Liden & Denz Zwitserland. Het is de eerste Russische taalschool die internationale waardering kreeg in 1997. In november 2003 heeft Liden & Denz een school geopend in Moskou. Deze ligt centraal in de stad, op loopafstand van het Belorussian Ralway Station. Bars, restaurantjes en winkels zijn op loopafstand. Het instituut beschikt over de begane grond in een gebouw dat toebehoort aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Er bevinden zich hier 6 leslokalen met internetaansluiting. Het doel van het lerarenteam is om de cursisten de taal te leren, maar daarnaast ook de cultuur van Rusland te laten leren kennen. Dit is mogelijk in de omgeving van Liden & Denz is 24 uur per dag geopend, 7 dagen per week.

Accommodatie

Tijdens uw cursus verblijft u standaard in een 1-persoonskamer bij een gastgezin. Dit geeft u de gelegenheid om ook buiten de lessen bezig te zijn met Russisch spreken. De meeste families spreken wel Engels, maar dat is niet optimaal. Ze willen u motiveren om ook met hen Russisch te spreken. Bovendien leert u op deze manier het dagelijkse leven kennen. Uw verblijf is op basis van halfpension. Een gedeelte van de gastgezinnen woont in het centrum van de stad. Alle accommodaties liggen op een maximale reistijd van 40 minuten van de school. Het instituut selecteert de families met grote zorg en deze hebben allemaal ervaring met buitenlandse studenten. Wel wordt van u enige aanpassing verwacht. De infrastructuur in Rusland is van een basisniveau en problemen met warm water of stroom zijn niet ongewoon. Maar de Russische gastvrijheid zorgt ervoor dat u deze onvolkomenheden snel vergeet. Mocht u liever in een hotel verblijven, vraag dan informatie aan bij Lexton. Wij regelen dit graag voor u.

Activiteitenprogramma

Door de school worden van tijd tot tijd excursies georganiseerd, zoals shopping-tours, uitstapjes naar het platteland en trips naar andere steden zoals St. Petersburg. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd, meestal om de gids te betalen en de entree van een museum. Bij aankomst wordt u uitgenodigd voor een wandeltour door de stad. Deze is gratis. Het instituut regelt ook theatervoorstellingen (o.a. opera, drama en ballet) en tickets hiervoor. Houdt u er rekening mee dat wanneer u een Russische orthodoxe kerk bezoekt, u uw hoed of muts afzet. Van vrouwen wordt verwacht dat ze hun hoofd bedekken en een korte of lange broek vinden de Russen voor vrouwen niet gepast.

Reis

Het is mogelijk om bijna dagelijks rechtstreeks naar Moskou te vliegen met KLM. U komt aan op Sheremetyevo Airport in terminal 2. Op het vliegveld wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van Liden & Denz, die u naar uw accommodatie zal brengen. Informeert u bij Lexton naar voordelige vluchtmogelijkheden of kijk eens op www.cheaptickets.nl.

Cursussen

De cursussen zijn intensief en vragen een behoorlijke inzet van de studenten. Het serieuze karakter van de lessen staat een informele sfeer echter niet in de weg. Het instituut biedt in Moskou een Standard Course waarbij alle aspecten van het Russisch aan bod komen. Lees- en luistervaardigheid en grammatica worden uitgebreid behandeld. De nadruk ligt echter op de spreekvaardigheid. Over eventuele One-to-One Courses kunt u extra informatie opvragen bij Lexton.

Lexton advies

In Moskou leert u niet alleen het Russisch, maar ook de cultuur van dit bijzondere land kennen. Door de school worden van tijd tot tijd excursies georganiseerd. De gastvrijheid van uw gastgezin en de vriendelijke sfeer op Liden & Denz zorgen ervoor dat u de taalcursus en Rusland nooit meer vergeet! Tip: Voor een taalcursus in Rusland heeft u een visum nodig. Het verzorgen van dit visum duurt vier weken. Denk hieraan als u een reis gaat boeken.