Spaans in Alicante

Alicante, parel van het Middellandse Zeegebied, is een typische Spaanse badplaats aan de Costa Blanca met wuivende palmbomen, prachtige zandstranden en een kristalblauwe zee. Hier kunt u een bezoek brengen aan een van de vele historische gebouwen die de stad rijk is en kunt u genieten van het culturele leven dat Alicante biedt. Bovendien zijn er tal van musea, winkelcentra en een universiteit. De ligging aan zee biedt voldoende mogelijkheden tot het beoefenen van allerlei vormen van watersport en wanneer u uw vrije uurtjes op het strand heeft doorgebracht, kunt u daarna heerlijk eten in een van de Spaanse restaurantjes om u vervolgens te storten in het bruisende nachtleven.

 

Estudio Internacional Sampere Alicante

Estudio Internacional Sampere Alicante, de nieuwste school van Estudio Internacional Sampere, bevindt zich in het centrum van Alicante, tegenover het Teatro Principal. Het bekende Postiguet strand ligt op loopafstand. Het gebouw is zeer nieuw en modern en bestaat uit 2 verdiepingen en heeft 7 klaslokalen die beschikken over airconditioning, een bibliotheek, videoruimte en lounge.

 

Accommodatie

In Alicante kunt u verblijven bij een Spaans gastgezin, waar u snel kennismaakt met de cultuur van het land en waar u ook na de lessen het Spaans kunt oefenen. U beschikt over een 1- of 2-persoonskamer op basis van halfpension. U kunt ook kiezen voor een appartement, in een 1-persoonskamer op basis van logies. Faciliteiten als de badkamer en keuken, deelt u met uw medebewoners. Als laatste is het tevens mogelijk een hotel te reserveren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton.

 

Activiteitenprogramma

 

De school organiseert tal van activiteiten en excursies voor haar studenten waarvan enkele bij de cursusprijs zijn inbegrepen. Deze activiteiten variëren van excursies naar Tabarca Island en Altea en zelfs naar Ibiza. Er worden bezoeken gebracht aan musea en cultuurhistorische bezienswaardigheden en het instituut organiseert verschillende feesten en een welkomstborrel. Ook op sportief gebied biedt Alicante veel mogelijkheden waaronder diverse watersporten, tennis, golf, paardrijden en mountainbiken. Wie van een aangenaam klimaat houdt in een cultuurhistorische stad kan zijn hart ophalen in Alicante.

 

Reis

Het beste kunt u per vliegtuig naar Alicante reizen. De internationale luchthaven Alicante International Airport wordt meerdere malen per dag aangevlogen vanuit Brussel en Amsterdam en in de zomermaanden zijn er extra chartervluchten. Vanaf dit vliegveld kunt u met het openbaar vervoer of met een taxi naar uw accommodatie gaan. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

 

Cursussen

Estudio Internacional Sampere Alicante biedt u een professioneel cursusaanbod aan. U kunt de Curso Intensivo of de Curso Super Intensivo volgen. Beide cursussen bestaan uit een aantal groepslessen, gericht op het algemeen Spaans in dagelijkse situaties. De grammatica, spreek-, luister- en leesvaardigheid worden hierin behandeld. Het verschil tussen beide cursussen zit in het aantal lessen. Wilt u een langere tijd in Alicante verblijven, dan is de Curso Español para Siempre misschien iets voor u. Tijdens deze cursus worden de Spaanse taal en cultuur in hun volledigheid behandeld. De DELE Course is een cursus die studenten klaarstoomt voor het DELE-examen. Heeft u reeds kennis van de Spaanse taal, dan kunt u elke maandag met een van bovenstaande cursussen starten. Bent u beginner of is uw kennis nog zeer beperkt, dan zijn er iets minder startdata mogelijk. Informeer bij Lexton.

 

Lexton advies

In Alicante wordt Spaans gesproken zonder enig accent, wellicht een reden om voor deze bestemming te kiezen. Maar wij kunnen u deze school ook zeker aanraden om haar combinatie van vriendelijke sfeer en professionaliteit. Het instituut organiseert tal van activiteiten en excursies voor haar studenten, waarvan enkele bij de cursusprijs zijn inbegrepen. Alicante is geschikt voor cursisten die een kwalitatief goede cursus zoeken in een vakantie-omgeving.