Spaans in Malaga

Málaga is gelegen aan de wereldberoemde Costa del Sol, in het uiterste zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. De ligging aan de ‘Bahia de Málaga’ samen met het milde klimaat en de zandstranden maken de stad tot een perfecte badplaats aan de Middellandse Zee. Het historische centrum met haar slingerende weggetjes en tapasbars, ademt een typisch Spaanse sfeer uit. Vanwege de gunstige ligging zijn andere cultuurhistorische bestemmingen, zoals Sevilla en Granada, waar de Moorse invloed nog goed zichtbaar is, eenvoudig te bereiken. De wijk rond de straat Cerrado de Calderon, waar de school is gelegen, is op een berghelling gebouwd en is ongetwijfeld een van de mooiste en beste buurten van de stad. De wijk ligt iets buiten het centrum van Málaga, waardoor het de rust heeft van een residentiële wijk en toch de voordelen van een grote stad, zoals winkels, restaurantjes, bioscoop en theater.

Malaca Instituto
Malaca Instituto is een van de oudste en meest gerenommeerde taalinstituten in Spanje en bestaat uit de school zelf en de moderne studentenresidentie Club Hispanico, beide op hetzelfde complex ondergebracht. Het geheel is zeer goed onderhouden en van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het over 20 klaslokalen, een filmzaal, een danszaal voor salsa- en flamencolessen, studieruimte, talenpracticum, multimediaruimte, bioscoop, zwembad, terras en restaurant met bar. In dit restaurant kunt u tegen lage prijzen eten. Het instituut is gunstig gelegen op 15 minuten per bus van het centrum en op 10 minuten lopen van het strand, waar u bekende studentenkroegen als ‘Donde’ en ‘Bolivia’ kunt vinden. De sfeer in Malaca Instituto is het best te typeren als een gezellige internationale club, waar zeer serieus wordt gewerkt aan goed onderwijs in de Spaanse taal. Dit instituut is ook geschikt voor oudere studenten, met name buiten de zomerperiode, vanwege de uitstekende faciliteiten.

Accommodatie
De school biedt de unieke mogelijkheid om in de residentie Club Hispanico te verblijven, in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies. Alle kamers zijn netjes ingericht, hebben een eigen douche en toilet, sommige met balkon, en worden iedere dag schoongemaakt. Club Hispanico beschikt eveneens over executive rooms, die luxer en ruimer van opzet zijn. U kunt tevens gebruik maken van het zwembad dat bij de residentie ligt. Daarnaast kunnen cursisten verblijven in een appartement type A of B, in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies. Badkamer en keuken worden gedeeld met maximaal 4 medebewoners. De type A appartementen zijn dichter bij de school gelegen en zijn moderner ingericht, waardoor ze duurder zijn dan type B. Een andere mogelijkheid is een 1- of 2-persoonskamer in een Spaans gastgezin op basis van halfpension. Hier leert u het beste de Spaanse gewoonten kennen. De meeste families wonen op loopafstand van het instituut. Alle studenten worden de avond voor aanvang van de cursus op Club Hispanico verwacht voor een welkomstwoord. Voor alle accommodatiemogelijkheden geldt een toeslag in juli, augustus en de 1e helft van september. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

Activiteitenprogramma

Het activiteitenprogramma is zeer uitgebreid en bestaat bijvoorbeeld uit danslessen salsa of flamenco, filmavonden, bodega- en tapastochten, Spaanse kooklessen, videopresentaties en sportactiviteiten. In de weekeinden worden excursies georganiseerd naar de wereldberoemde Andalusische plaatsen Granada, Cordoba en Sevilla en zelfs naar Marokko. Via het instituut kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten van de nabij gelegen sportvereniging Deportivo de Calderon. Malaca Instituto is aandeelhouder geworden van een 18-holes golfbaan en biedt tegen aantrekkelijke tarieven mogelijkheden om te golfen (beginners en gevorderden) tijdens de taalreis. We kunnen u aanraden langs te gaan bij de verantwoordelijke voor het activiteitenprogramma, deze persoon kan u namelijk uitgebreid informeren over alle mogelijkheden.

Reis
Lexton raadt u aan per vliegtuig naar Málaga te reizen. De verschillen in prijs tussen trein en vliegtuig wegen bij deze afstand nauwelijks op tegen het verschil in reistijd. Málaga wordt dagelijks door lijndiensten en chartervluchten aangevlogen, rechtstreeks of met een overstap in Madrid of Barcelona. Vanaf het vliegveld kunt u het beste een taxi nemen naar de straat ‘Cerrado de Calderon’, waar de school ligt, in het westelijk deel van de stad richting de plaats Almeria. De kosten van deze rit die een klein half uur duurt, bedragen ongeveer 15 Euro. Op aanvraag kunnen wij ook een transfer voor u verzorgen. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

Cursussen
Malaca Instituto heeft een goede, systematische lesmethode ontwikkeld, die garant staat voor een snel resultaat. Tijdens de Curso Intensivo en Super Intensivo wordt het algemeen Spaans onderwezen met de nadruk op de spreekvaardigheid. Bij de Curso Super Intensivo worden 10 lessen in minigroepjes gevolgd. Voor gevorderden, met als studiedoel communicatie in de zakelijke markt, heeft de Spanish for Business Course alles te bieden. Bovendien zijn hier wekelijks 5 culturele activiteiten bij inbegrepen. De Spanish & Hispanic Studies van 4 en 16 weken zijn voor cursisten die voor langere tijd intensief Spaans willen leren en de Spaanse cultuur en mentaliteit willen leren kennen. Bij de Spanish & Cookery Course maakt u zich de Spaanse keuken eigen en bij de Spanish & Dance Course wordt de Curso Intensivo 4 gecombineerd met dagelijks 2 lessen Salsa of Sevillana. De 2-weekse Master Class is speciaal bestemd voor mensen vanaf 50 jaar die een cursus Spaans willen volgen in de sfeer van een vakanie. Er worden praktische zaken met betrekking tot de Spaanse taal gecombineerd met onder meer een bezoek aan de botanische tuinen, de markt, het stadje Nerja en kooklessen. Verder biedt Malaca Instituto de zogenaamde DELE Preparation Course aan, die cursisten voorbereidt op het officiële DELE-examen. Nieuw dit jaar is de Spanish for Tourism Course waarbij de Curso Intensivo 4 wordt gecombineerd met 1 les per dag waarin aandacht is voor het onderwerp toerisme. Deze cursus is bedoelt voor mensen die reeds werkzaam zijn in de toeristische sector. Ook de Spanish for International Trade and Commerce Course is nieuw. Deze is speciaal bedoelt voor bijvoorbeeld studenten, junior executives, of secretaresses die de Spaanse taal moeten beheersen voor hun (toekomstige) baan.

Lexton advies
Uit verschillende onafhankelijke onderzoeken in de afgelopen jaren is Malaca Instituto – Club Hispanico als een van de beste instituten naar voren gekomen. Zowel de cursussen als de accommodatie zijn van uitstekende kwaliteit en hebben de school grote internationale faam opgeleverd. De evaluatie van studenten, waar veel aandacht aan wordt besteed, heeft hiertoe zeker bijgedragen. De ligging van het instituut is prima; nabij het strand, met aan de ene kant de rust van een residentiële wijk en aan de andere kant de voordelen van een grote stad. Het activiteitenprogramma is zeer uitgebreid en gezien het divers cursusaanbod en de vele faciliteiten is Malaca Instituto geschikt voor elk type cursist en voor elke leeftijd. Wel dient u er rekening mee te houden dat ook hier de gemiddelde leeftijd in de zomermaanden lager is dan tijdens de rest van het jaar.