Spaans in Nerja

Nerja is een typisch Spaans stadje aan de Costa del Sol, op 50 kilometer afstand van Malaga. Het toerisme is hier nog in opkomst en de badplaats heeft daardoor nog veel van haar oude charmes behouden. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door smalle straatjes met aan weerszijde keurig onderhouden witte huizen. Door de ligging aan de kust en met als achterland de Sierra Nevada, is het klimaat in deze streek ideaal in zomer en winter (gemiddeld 20 graden Celsius.) In Nerja kunt u niet om de typische levensstijl heen, die de Andalusische vriendelijkheid en ontspanning uitstraalt.

 

Escuela de Idiomas Nerja

Escuela de Idiomas Nerja is een kleine, zeer gezellige school in het centrum van het oude gedeelte van Nerja. Het authentieke, typisch Andalusische pand, waarin het instituut is gevestigd, beschikt over een prachtige tuin, dakterras en patio waar de cursisten gebruik van kunnen maken. Buiten de zomerperiode wordt ook in de tuin en op het dakterras les gegeven. De gastgezinnen, het strand en de winkels zijn te voet bereikbaar. Het instituut werkt met een klein team van enthousiaste leraren, dat voor een ontspannen en familiaire sfeer zorgt. Escuela de Idiomas beschikt over 12 klaslokalen, een boekwinkeltje, een biblio- en videotheek, multimediafaciliteiten en een cafetaria. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan zeer hoog in het vaandel van deze school, waar vriendelijkheid een levensvorm is.

 

Accommodatie

Tijdens uw cursus kunt u ten eerste in een familie verblijven in een 1-persoonskamer op basis van halfpension of volpension. Een tweede optie is de residentie, in typisch Andalusische stijl en vlakbij de school en het strand, in het centrum van Nerja. Naast de kamers bevinden zich hier een lift, patio, groot dakterras met klein zwembad, bibliotheek, drie klaslokalen en een cafetaria. U verblijft in de residentie op basis van logies en de dertig 1- en 2-persoonskamers zijn ruim, alle voorzien van een eigen badkamer en airconditioning en worden wekelijks schoongemaakt. Ook is het mogelijk om een zogenaamde Star room te boeken met als extra’s een TV en koelkast. In een appartement logeert u in een 1-persoonskamer op basis van logies. De overige faciliteiten, zoals de badkamer, keuken en woonkamer deelt u met twee of drie medestudenten. De executive appartementen hebben een eigen keuken, woonkamer en badkamer en zijn geschikt voor 1 of 2 personen. Zowel de appartementen als de gastgezinnen bevinden zich in het centrum, op loopafstand van de school en het strand. Voor alle accommodatiemogelijkheden geldt een toeslag gedurende de hoogseizoenperiodes. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

 

Activiteitenprogramma

 

Escuela de Idiomas ziet culturele en sociale activiteiten als een belangrijk onderdeel van de cursus en moedigt studenten dan ook aan om aan het programma deel te nemen. Zij organiseert bijvoorbeeld excursies naar de grotten van Nerja, het witte bergdorpje Frigiliana, Ronda, Granada, Sevilla en Marbella. Bovendien zijn er geregeld feesten en worden er Spaanse films getoond. Ook kunt u zich de bekende dans ‘Sevillanas’ meester maken of meedoen met de Spaanse kookklas.

 

Reis

Om in Nerja te komen, dient u eerst naar Málaga te vliegen dat circa 50 kilometer van Nerja vandaan ligt. Vervolgens zijn er 3 manieren om in Nerja te komen. Ten eerste kunt u vanaf het vliegveld van Málaga een bus of taxi naar het centrale busstation in Málaga nemen. Er vertrekt iedere 20 minuten een bus en het busstation is ongeveer 20 minuten van de luchthaven verwijderd. Vanaf hier vertrekken er ieder uur bussen naar Nerja (reisduur ongeveer een uur). De kosten hiervoor bedragen circa 6 euro. Let op, op zondag (buiten de zomermaanden) vertrekt de laatste bus rond 20.15 uur en zult u dus een vroege vlucht naar Málaga moeten nemen. Ook kunt u een taxi nemen van de luchthaven in Málaga naar Nerja, hier betaalt u circa 70 Euro voor. Als laatste kan de school u een transferservice aanbieden, waarbij een vertegenwoordiger van de school u op het vliegveld opwacht en u vervolgens naar uw accommodatie brengt. Een enkele reis komt op 73 Euro. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Málaga te vliegen. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

 

Cursussen

Escuela de Idiomas biedt u een uitgebreid cursusaanbod aan. De Curso Intensivo is gericht op het vergroten van de kennis van het algemeen Spaans. Voor cursisten die in korte tijd veel willen leren is er de intensieve Grupo 5 Course, in groepjes van maximaal 6 cursisten. Heeft u reeds kennis van het Spaans, dan kunt u elke maandag beginnen met een van bovenstaande cursussen. Bent u beginner, dan zijn er circa 2 startdata per maand. Informeer bij Lexton. De Curso Commercial is met name geschikt voor bijvoorbeeld studenten bedrijfskunde en mensen uit het bedrijfsleven. Voor cursisten vanaf 50 jaar is er de Course Club 50+. Deze 2-weekse cursus is aangepast aan de wensen van deze leeftijdsgroep. Naast de lessen worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd, zodat deze cursus een perfecte combinatie biedt van algemeen Spaans leren en het ontdekken van Andalusië. Docenten Spaans die hun kennis van zowel de taal en de praktische aspecten van lesgeven als de historische en sociale omstandigheden in Spanje willen opfrissen, kunnen de Teachers Course volgen. De DELE Course is een cursus ter voorbereiding op het DELE-examen dat in mei of november afgelegd kan worden. 20 groepslessen worden aangevuld met 5 individuele lessen per week waarin speciale onderwerpen voor het examen aan bod komen. Veel lessen worden in de prachtige tuin van het instituut gegeven, waardoor de sfeer tijdens de les ontspannen en gezellig is.

 

Lexton advies

Escuela de Idiomas is bijzonder geschikt voor mensen die de taal willen leren in een typisch Spaanse omgeving. Nerja is een vrij kleine plaats en ondanks het feit dat het instituut niet erg groot is, biedt het een gevarieerd cursusaabod. De school ziet culturele en sociale activiteiten als belangrijk onderdeel van de cursus. Met het oog op de hoge kwaliteit van de cursussen en accommodaties, de individuele benadering en een aantal sociaal-culturele activiteiten dat inclusief is, is het de prijs zeker waard. Bovendien heerst er op het instituut en in de prachtige residentie een zeer prettige sfeer; u kunt hier rekenen op alle hulpvaardigheid en vriendelijkheid die men maar wenst. De ligging aan de Costa del Sol maakt een gecombineerde taal-strandvakantie mogelijk. Wel dient u er rekening mee te houden dat de uitgaans- en winkelmogelijkheden in Nerja beperkter zijn dan in grotere steden als Málaga en Sevilla.