Spaans in Las Palmas, Canarische Eilanden


Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en wordt ook wel ‘het Hawaï van de Atlantische Oceaan’ genoemd. Het is rijk aan contrasten: steile klippen, goudkleurige duinen en kale bergen bevinden zich in het zuiden van het eiland, historische wijken, moderne toeristencentra aan de Playa del Ingles en prachtige witte zandstranden op het noordelijke deel van het eiland. Wie van zon houdt, kan hier gedurende het hele jaar Spaans leren en ondertussen bruin worden op het strand of een terrasje pikken aan de boulevard.

Gran Canaria School of Languages
Gran Canaria School of Languages is sinds 1964 gespecialiseerd in het leren van Spaans aan buitenlandse studenten. Het instituut is opgericht in 1964 en gevestigd in een ruim gebouw van 2 verdiepingen, midden in het centrum van Las Palmas, dichtbij het strand en de studentenresidenties. De school beschikt over een aantal lokalen welke eenvoudig maar modern zijn ingericht en een terras en restaurant waar u diverse maaltijden kunt gebruiken. De sfeer op het instituut is informeel en het lerarenteam is erg enthousiast en heeft een enorme schat aan ervaring.

Accommodatie
Tijdens uw cursus kunt u verblijven in een van de twee residenties van het instituut. U kunt kiezen voor een 1- of 2-persoonskamer met eigen badkamer op basis van halfpension. Ze liggen rond een typisch Canarische patio, die vaak dienst doet als woonkamer. De residenties hebben een algemene kamer met radio en TV, een keuken, washok en dakterras. Deze worden gedeeld met de medecursisten. De kamers worden 2 keer per week schoongemaakt en beide liggen op korte afstand van het instituut.

Activiteitenprogramma

De school probeert een continu activiteitenprogramma aan te bieden. Periodiek is er een diner op vrijdagavond, een theateravond of een sportactiviteit. Eén keer per week is er een extra groepsexcursie, zoals een bezoek aan de Crater Bandama met een typische Canarishe lunch, een excursie naar Cruz de Tejeda, de hoogste berg van het eiland en tennissen op een club in de omgeving. Voor sommige excursies dient u extra te betalen. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid Gran Canaria gaan verkennen. U kunt met al uw vragen terecht bij de receptie van de school. Daar kan men u informeren over de culturele, sportieve en toeristische activiteiten op het eiland. Omdat Gran Canaria niet een duidelijk hoog- of laagseizoen kent, is er het hele jaar door wel iets te doen. De receptie kan goedkope boottickets voor u uitschrijven voor tochten naar de andere eilanden van de Canarische archipel. Het strand biedt bovendien voldoende mogelijkheden voor vertier.

Reis
Las Palmas is zeer goed te bereiken met het vliegtuig. Een aantal keren per week zijn er lijndiensten en chartervluchten naar dit eiland. Het instituut kan voor u een transfer regelen van het vliegveld naar de residentie v.v. Hiervoor dient u een vergoeding te betalen. Ook kunt u per taxi of met het openbaar vervoer van de luchthaven naar de residentie gaan. Voor een indicatie van de prijs voor een ticket kunt u kijken op www.cheaptickets.nl. Natuurlijk informeert ook Lexton u graag over de verschillende mogelijkheden.

Cursussen
De Standard Course van 20 lessen per week is bedoeld om in korte tijd Spaans te leren. Mocht uw lesgroep uit minder dan 6 cursisten bestaan dan kan het aantal lesuren per week worden teruggebracht. Het lerarenteam is ervan overtuigd dat u het beste Spaans leert door veel te oefenen. De nadruk ligt in het begin dan ook vooral op eenvoudige spreek- en luisteroefeningen, zodat u snel een praktische woordenschat opbouwt. Later in de cursus komt de grammatica aan bod. Dialogen en discussies worden aangewend om met de grammatica en spreekvaardigheid te oefenen. Naast de Standaard Cursus kunt u nog 10 extra lessen volgen in een kleine groep met maximaal 5 cursisten. Heeft u al kennis van het Spaans dan kunt u elke maandag starten met een cursus. Bent u beginner, dan zijn de startdata voor u beperkter, elke 1e en 3e maandag van de maand.

Lexton advies
Gran Canaria School of Languages is een ideale school om een taalcursus te combineren met vakantie. Het eiland heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat, zeker wanneer u houdt van zon, zee en strand. Als belangrijke vakantieplaats heeft Las Palmas een gevarieerd en bruisend uitgaansleven. De school biedt kwalitatief goede taalcursussen tegen een aantrekkelijke prijs en probeert continu een activiteitenprogramma aan te bieden. Dit programma is geheel vrijblijvend, dus indien u liever op eigen gelegenheid het eiland wilt verkennen, dan kan dat natuurlijk ook.