Spaans in San Sebastián

 

San Sebastian is de culturele hoofdstad van Baskenland, in het noorden van Spanje. Slechts een paar steden bieden zoveel verschillende mogelijkheden in dezelfde omgeving: spectaculaire vergezichten, mooie stranden, bergen, folklore, kenmerkende gewoonten en tradities en ontelbaar veel festivals. In het oude gedeelte van de stad zult u talloze tapas restaurantjes, winkeltjes en een bruisend nachtleven terugvinden. De inwoners van San Sebastian beschouwen zichzelf als de gelukkigste inwoners van heel Spanje en zullen niet schromen u dit te vertellen.

 

Lacunza International House

Deze school maakt deel uit van International House (zie Barcelona), een wereldwijde organisatie met 130 scholen in 30 landen. Het instituut ligt in het centrum van San Sebastian en is erop gericht het Spaans op een professionele manier te onderwijzen in een aangename sfeer. Lacunza beschikt over 19 klaslokalen, een ontmoetingsruimte, receptie, terras en computerruimte met internetfaciliteiten. Alle docenten hebben een universitaire graad en zijn opgeleid in het lesgeven van de Spaanse taal aan buitenlandse studenten.

 

Accommodatie

In San Sebastian kunt u kiezen voor verblijf in een gastgezin in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension. Dit geeft u de mogelijkheid de typisch Spaanse gebruiken te leren kennen en ook nog de Spaanse taal buiten de cursus te oefenen. Ook kunt u logeren in een 1- of 2-persoonskamer in een appartement op basis van logies. U deelt de keuken, badkamer en woonkamer met enkele medecursisten en de appartementen liggen verspreid door de stad. Als laatste kunt u een appartement voor eigen gebruik reserveren. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen via Lexton.

 

Activiteitenprogramma

 

Er worden diverse activiteiten georganiseerd door de school. Excursies naar vissersdorpjes in de omgeving, het Guggenheim museum in Bilbao en een bezoek aan de steden Pamplona of Navarra kunnen op het programma staan. Maar ook Biarritz en de Franse Pyreneën zijn tijdens een weekendexcursie de moeite waard. In de wintermaanden is het zelfs mogelijk te gaan skiën in de nabije omgeving. Deze weekendtrip wordt volledig verzorg door de school en kan ter plekke tegen kostprijs worden geboekt. Een aantal activiteiten zullen bij de cursusprijs inbegrepen zijn, zoals filmavonden, lezingen en een stadstour.

 

Reis

Lexton raadt u aan per vliegtuig naar Bilbao of San Sebastian te reizen. Beide steden worden dagelijks door lijndiensten aangevlogen, met een overstap in Barcelona of Madrid. Vanaf het vliegveld in Bilbao kunt u het beste de shuttle service bus nemen naar San Sebastian. Vanaf de luchthaven in San Sebastian kunt u het beste met het openbaar vervoer of met een taxi naar het centrum van de stad reizen. Ook kunt u een transfer boeken via de school. De kosten hiervoor zijn op aanvraag via Lexton. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

 

Cursussen

Het cursusaanbod van Lacunza International House ziet er als volgt uit: ten eerste kunt u kiezen voor een Intensive Course, bestaande uit 20 lessen per week, gericht op de Spaanse taal in haar algemeenheid. Er wordt voornamelijk aandacht besteed aan grammatica, lees-, schrijf- en spreekvaardigheid. De Intensive Course 30 heeft dezelfde inhoud, maar wordt uitgebreid met 10 lessen in kleine groepjes, gericht op conversatie en Spaanse cultuur. Een Cooking Course kan ter aanvulling van een Intensive Course worden geboekt. U krijgt van maandag t/m vrijdag van 16.30-20.30 uur kookles en de klaargemaakte gerechten worden na elke les met een glas wijn genuttigd. De Work Experience bestaat uit een 13 weekse Intensive Course 20, gevolgd door een 13 of 26- weekse stage/werkplek bij een bedrijf in de omgeving. Op deze manier krijgt u werkervaring in een buitenlandse onderneming en kunt u de Spaanse taal optimaal oefenen.

 

Lexton advies

Zoals de inwoners van San Sebastian al zeggen: wij beschouwen onszelf als de gelukkigste inwoners van heel Spanje. Wanneer u een taalcursus op deze bestemming heeft gevolgd zult u dit zeker kunnen beamen. Lacunza International House biedt kwalitatief zeer goede cursussen. Het feit dat er in Baskenland Baskisch wordt gesproken heeft geen enkele invloed op de taalcursussen die de school geeft, want hier wordt het echte Spaans onderwezen. De omgeving van San Sebastian is zeer afwisselend, van bergen en de meest mooie vergezichten tot witte zandstranden en culturele bezienswaardigheden. Kortom, een echte aanrader voor mensen die een Spaanse taalcursus willen volgen en volop willen genieten van de prachtige natuur die Noord Spanje te bieden heeft.