Spaans in Sevilla (14-17 jaar)

 

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is een buitengewoon gezellige stad die de typisch Spaanse gewoonten in stand heeft weten te houden. Hier is het straatleven, de flamenco muziek en de vrolijkheid van de plaatselijke bevolking nog volop aanwezig. Ondanks de oude gebruiken en gewoonten is deze plaats ook modern aangelegd met een enorme variatie in internationale cultuur. Door met de bevolking in contact te komen, leer je de Spaanse leefstijl kennen.

 

C.L.I.C. Sevilla Jeugd

Het instituut C.L.I.C. is gevestigd in het centrum van Sevilla. In het gebouw zijn 20 klaslokalen aanwezig en verschillende faciliteiten, zoals een studiecentrum, bibliotheek en videoruimte. De gehele school beschikt over airconditioning, zodat het ook in de zomer redelijk koel is. In het multimedialokaal kun je gebruik maken van internet. Op de grote patio of het terras is het in de pauze erg gezellig. Jaarlijks komen er vele studenten vanuit de hele wereld naar deze stad om de Spaanse taal te leren. Doordat een klas bestaat uit leerlingen met zoveel mogelijk verschillende culturen en gewoonten, heerst er altijd een zeer vriendelijke en ongedwongen internationale sfeer.

 

Accommodatie

Cursisten van verschillende nationaliteiten delen een 2-persoonskamer bij een door de school geselecteerde familie op basis van volpension. Hier maak je kennis met de Spaanse gewoonten en met het Spaanse eten. Op deze manier is het mogelijk om het geleerde meteen in praktijk te brengen. Je gastgezin spreekt namelijk geen Nederlands en wil je stimuleren om met het Spaans te oefenen. De families worden nauwkeurig uitgekozen en zorgen ervoor dat je je snel op je gemak voelt. Meestal zijn zij gevestigd op korte afstand van het instituut, zodat de dagelijkse reis naar school beperkt is.

 

Activiteitenprogramma

 

Buiten de taalcursus is er nog voldoende tijd over om aan het goed georganiseerde activiteitenprogramma deel te nemen. De school heeft een programma opgesteld, bestaande uit een stadsrondleiding, sport, culturele bezoeken aan bezienswaardigheden, feesten en filmvoorstellingen. Je zult je dan ook geen moment vervelen. Het instituut streeft ernaar dat er Spaanse studenten meegaan met de excursies, zodat er ook gedurende een activiteit aan de taal gewerkt kan worden. In het weekend kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dagexcursie naar verschillende interessante steden, zoals Carmona, Aljarafe en de badplaats Isla Cristina en Cádiz. Dit alles vindt natuurlijk plaats onder ervaren begeleiding.

 

Reis

Het beste kun je per vliegtuig naar Sevilla reizen. De reis duurt niet lang en je wordt door begeleiders van het taalinstituut opgehaald en naar je gastgezin gebracht. Als je na de cursus weer naar huis gaat, word je weer keurig afgezet op het vliegveld.

 

Cursussen

De school heeft voor jongeren van 14 tot 17 jaar, gedurende 2 of 3 weken, een gevarieerd taalprogramma, de Summer Course. Deze cursus vindt plaats in internationale groepen, waarbij de docenten proberen je de taal op een leuke en enthousiaste manier bij te brengen. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid en wordt geoefend door rollenspellen. De grammatica, luister- en schrijfvaardigheid worden aan de hand van opdrachten behandeld. Door de cursus levendig te maken, gaat het leren beter en pak je de taal snel op. Vanaf het begin spreken de leraren alleen Spaans, waardoor de eerste lessen misschien wat moeilijk te volgen zijn. Maar door het gebruik van afbeeldingen, voorwerpen en handen en voeten wordt het al snel makkelijker.

 

Lexton advies

In deze geweldige stad ga je een fantastische tijd tegemoet. Niet alleen de cursus is leerzaam en leuk, ook na de les is er nog voldoende tijd over om aan het goed georganiseerde activiteitenprogramma deel te nemen. Samengevat betekent de Summer Course in deze schitterende stad een onvergetelijke tijd waarin de taal de absolute hoofdrol speelt, gecombineerd met een uitgebreid activiteitenprogramma. Als je terugkomt ben je een prachtige ervaring en een heleboel internationale vrienden rijker!