Spaans in Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera is een klein, historisch stadje, omgeven door een geweldig groen landschap. Mede daardoor heeft deze stad een aantal jaren geleden ‘The Most Beautiful Towns of Spain Award’ gewonnen. Maar Vejer is niet alleen historie. Achter de zigzaggende straatjes, witgewassen huisjes en typisch Spaanse balkonnetjes liggen de internetcafé’s, restaurantjes, winkeltjes en hotels verscholen.

C.L.I.C. Vejer
Het gerenommeerde instituut C.L.I.C. Sevilla heeft ook een taalinstituut in Vejer de la Frontera, aan de Costa de la Luz. De school is in Moorse stijl opgetrokken en gebouwd rondom twee patio’s en een tuin. De sfeer is er vriendelijk en persoonlijk. De klaslokalen en appartementen bevinden zich op het terrein van de school en zijn beide volledig en netjes ingericht.

Accommodatie
In Vejer de la Frontera verblijft u in de residentie, in een 1-persoonskamer op basis van logies. De badkamer en keuken deelt u met uw medecursisten. De residentie ligt op loopafstand van de school en zijn eenvoudig, maar netjes ingericht.

Activiteitenprogramma

De school organiseert een groot aantal activiteiten in Jerez de la Frontera. Zo worden er onder andere rondleidingen verzorgd naar de vele bezienswaardigheden in de stad, danscursussen flamenco gegeven en excursies naar andere steden georganiseerd. Ook kunt u deelnemen aan sportactiviteiten en filmavonden. Op het instituut studeren in de avonduren ook veel Spaanse studenten. C.L.I.C. bemiddelt bij ‘Intercambios’, waar u een Spaanse student Engels, Frans of Duits leert, terwijl hij of zij u Spaans leert.

Reis
Het beste kunt u naar Jerez de la Frontera vliegen. Vanaf de luchthaven van de stad kunt u met het openbaar vervoer of met een taxi naar uw accommodatie-adres. Ook kunt u gebruik maken van de transfer service die het instituut biedt. U wordt dan op de luchthaven van Jerez opgewacht en naar uw verblijfsadres gebracht. Voor voordelige tarieven kunt u kijken op www.cheaptickets.nl.

Cursussen
Vanaf 2004 kunnen behalve de Combined Course ook een aantal cursussen geheel worden gevolgd in Vejer de la Frontera. De General Intensive Course is de meest algemene cursus en is bedoeld om Spaans te leren spreken en schrijven in alledaagse situaties. In de Spanish & Flamenco Course maakt u zich deze Spaanse dans eigen. Tijdens de kerst wordt er een speciale Christmas Course aangeboden in Vejer. Tijdens deze lessen wordt de taal zelf behandeld en worden er culturele activiteiten georganiseerd.

Lexton advies
Dit instituut is een echte aanrader voor diegene die de pracht en praal van Andalusië gecombineerd wil zien met de hartverwarmende vriendelijkheid van de bevolking en de echte Spaanse manier van leven. De school zelf organiseert in Vejer de la Frontera het hele jaar door een groot scala aan activiteiten. De prijzen voor de kwalitatief goede cursussen en de stad zelf, maken het een aantrekkelijke cursusbestemming.