Engels in New York

New York, ook wel The Big Apple genoemd, is wereldberoemd om haar wolkenkrabbers, die een zeer indrukwekkende skyline vormen. Het kloppende hart van deze stad is zonder twijfel Manhattan. Hier komen de financiële, culturele en artistieke wereld bij elkaar. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een boottocht naar het Vrijheidsbeeld, een wandeling door Central Park en het zien van een van de beroemde shows op Broadway. Daarnaast mag een bezoek aan Wall Street, de belangrijkste beurs van New York, Times Square en het Empire State Building, dat waarschijnlijk het meest spectaculaire uitzicht biedt over deze bruisende stad, niet op uw lijst van activiteiten ontbreken.

Rennert Bilingual

Het instituut is gevestigd in het hart van Midtown Manhattan, tussen Grand Central Station en ‘the United Nations’. Rennert Bilingual geeft al sinds 1973 zeer professioneel en gestructureerd les en de school beschikt over vele faciliteiten, waaronder 14 leslokalen die een geweldig uitzicht over de skyline bieden en waar gemiddeld 50 studenten les krijgen. Ook is er een mediaruimte met internet en een lounge, waar drank- en snackautomaten aanwezig zijn. Naast de hoofdvestiging heeft Rennert Bilingual een speciaal centrum voor internationale zakenmensen: Rennert Bilingual Wall Street Institute. Dit instituut is gevestigd in het hart van het financiële centrum en is volledig ingericht naar de behoeften van de ‘global executives’. Het biedt u naast de vanzelfsprekende communicatiemiddelen als fax en telefoon, een team van medewerkers dat ingesteld is op het werken met zakenmensen. Iedere dag zijn er kranten als Wall Street Journal en de New York Times aanwezig.

 

Accommodatie

U kunt verblijven in een gastgezin in Manhattan, in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies/ontbijt. Tevens is het mogelijk bij een familie in Brooklyn/Queens te verblijven op basis van halfpension. Ook kunt u kiezen voor een van de twee residenties, in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt van maandag t/m vrijdag. De Hirsh Residence ligt in Upper East Side, 20 minuten met de metro van het instituut verwijderd. Hier deelt u de keuken en badkamer met uw medestudenten. De Vanderbilt YMCA ligt op 5 minuten lopen van Rennert Bilingual. De kamers zijn vrij klein, maar beschikken over TV en airconditioning en worden dagelijks schoongemaakt. Verder heeft deze residentie een fitnessruimte en olympisch zwembad.

 

Activiteitenprogramma

 

Door het instituut worden wekelijks diverse activiteiten georganiseerd variërend van excursies naar de New York Stock Exchange en televisiestudio’s. Ook een bezoek aan de verschillende wijken van de stad, honkbalwedstrijden en een bezoek aan een jazzclub staan op het programma. Bovendien krijgen de studenten de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan workshops, waarin aandacht wordt besteed aan Grammar Games, Idiom and Slang, Business Writing, Acting in English, Pronunciation en Accent Reduction. New York is ook geschikt om op eigen gelegenheid te verkennen. De stad leeft en bruist 24 uur per dag. Het instituut ligt zeer gunstig ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden als the Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en het Metropolitan Museum of Art. De school kan u informatie verstrekken omtrent musea, bezienswaardigheden en activiteiten in en om New York. Tevens biedt de stad u een grote variëteit aan winkels, van luxe warenhuizen aan Fifth Avenue tot kleine antiekzaakjes en boutiques in Green Village.

 

Reis

Per week zijn er tientallen vluchten naar New York, zowel vanaf Amsterdam als vanaf Brussel. Vanaf het vliegveld kunt u het beste de bus nemen naar het centrum van New York. Houdt u er rekening mee dat u minimaal 1 uur nodig heeft om in Manhattan te komen. Lexton informeert u graag over voordelige vluchttarieven of kijk eens op www.cheaptickets.nl.

 

Cursussen

Rennert Bilingual biedt u de Semi Intensive Course, met de nadruk op spreekvaardigheid, maar waarin ook andere aspecten als lees- en luistervaardigheid aan bod komen. Naast deze cursus heeft u voldoende tijd om New York te verkennen. Bij de Intensive Course ligt de nadruk op conversatie en spreekvaardigheid en wordt ook aandacht besteed aan persoonlijke wensen en voorkeuren. De Intensive Executive Courses worden aangeboden in kleine groepen van maximaal 5 studenten, waarbij onder meer onderhandelings- en presentatietechnieken en discussies worden behandeld. De Intensive Business Course is voor diegenen die goed willen leren communiceren in de zakenwereld. De Intensive Executive English Combination is een unieke cursus, waarbij u 3 uur per dag les krijgt in kleine groepjes van maximaal 5 cursisten en 3 uur les per dag privé les krijgt. In deze privé lessen wordt de nadruk gelegd op dié onderwerpen waaraan u graag extra aandacht wilt besteden. Indien u het grootste gedeelte van de lessen actief gevolgd hebt en alle opdrachten gemaakt hebt, krijgt u aan het eind van de cursus een deelnamecertificaat. Let op: de startdata voor absolute beginners zijn beperkter dan degene die u in deze dienst kunt opvragen. Informeert u bij Lexton naar de juiste begindata voor de verschillende cursussen.

 

Lexton advies

Rennert Bilingual is perfect voor studenten die het Engels op een professionele en vakkundige manier willen leren in een inspirerende omgeving. De school staat bovendien bekend om haar zeer goede zakelijke cursussen die worden gegeven in het speciale centrum voor internationale zakenmensen. Door het instituut worden wekelijks uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Wanneer u uw Engels wilt perfectioneren in een stad die nooit slaapt, kan Lexton u Rennert Bilingual van harte aanbevelen.