Wat is een Creditcard?

Definitie: ”Met een kredietkaart kan de eigenaar geld opnemen via een financiële bedrijf dat de kaart heeft ingevoerd.
Een creditcard is een plastic kaart van portemonnee grootte met elektronische gegevens die kunnen worden geïnterpreteerd door een leestoestel voor creditcards. De gegevens omvatten gegevens over de eigenaar van de creditcard, het rekeningnummer, enz.”

Een eigenaar van een creditcard kan de kaart gebruiken als betaling voor goederen of diensten zonder contant te hoeven betalen of een cheque af te geven. Bovendien hoeft je niet meteen over het geldbedrag te beschikken om de aankoop te voltooien. De creditcard schiet het bedrag voor.

Waarvoor kan ik een credit card gebruiken?

De creditcard wordt vaak voor grote bedragen gebruikt, zoals het boeken van een vakantie of vlucht. De credit card wordt steeds populairder, ook voor online aankopen. Bij webshops wordt de creditcard vaak aangeboden als betaalmethode, bij enkele webshops zelfs vereist. Vooral voor webshops uit het buitenland is de credit card een veel gebruikte betaalmethode.

Tevens kan de credit card gebruikt worden voor op vakantie. Omdat de credit card wereldwijd geaccepteerd wordt is het heel handig. U hoeft bovendien niet steeds rekening te houden met het uitrekenen van de wisselkoers. Daarnaast is het veiliger: u hoeft niet onnodig veel contant geld op zak te hebben. Dit verkleint de kans op diefstal en verlies.

Creditchecker.nl

Op de website van Creditchecker kunt u alle informatie vinden over de credit cards. Ook kunt u de creditcards met elkaar vergelijken op de website. U kunt dan gemakkelijk zien welke het best bij u past.

 

Kortom: zeer handig voor een taalcursus in het buitenland!