Spaans in Madrid

Madrid is een van de meest levendige hoofdsteden van Europa, met de Puerta del Sol als centraal ontmoetingspunt. Met haar ruim 3 miljoen inwoners leeft de stad 24 uur per dag. Overdag kunt u winkelen in een van de vele boetieks op de Gran Via of in het bekende warenhuis ‘El Corte Ingles’. Tussendoor kunt u op Plaza de Mayor in een van de vele cafetaria’s een café cortado nuttigen. In de avonduren komen de gezellige tascas tot leven; barretjes waar u vele tapas kunt proberen onder het genot van een vino tinto of een cerveza. Ook kunt u ’s avonds genieten van een keur aan theatervoorstellingen, concerten en films. Tijdens uw verblijf in Madrid dient u zeker de tijd te nemen voor een bezoek aan een van de wereldberoemde musea, zoals het Prado en het Nationaal Archeologisch Museum.

Estudio Internacional Sampere Madrid

Op 10 minuten loopafstand van het Retíro Park, in het bekende stadsdeel “Salamanca”, ligt het hoofdgebouw van het gerenommeerde Estudio Internacional Sampere. Sampere heeft een school in Ecuador en diverse scholen in Spanje. Het instituut in Madrid beschikt over 16 klaslokalen met airconditioning, een lounge, videoruimte en bibliotheek. Er is ook nog een dependance vlakbij het hoofdgebouw, met nog eens 9 airconditioned klaslokalen. Veel bezienswaardigheden, zoals het Prado, zijn op loopafstand van beide vestigingen en per bus en metro is het instituut vanuit alle delen van de stad snel te bereiken. Estudio Internacional Sampere in Madrid verzorgt jaarlijks voor meer dan 1500 buitenlandse cursisten en voor 400 Spaanse studenten cursussen.

 

Accommodatie

Tijdens uw verblijf in Madrid kunt u worden ondergebracht bij een gastvrije familie, waar u snel kennismaakt met de gewoonten van het land en waar u volop het Spaans kunt oefenen na de lessen. U beschikt over een 1- of 2-persoonskamer op basis van halfpension. In Madrid wonen de meeste gastgezinnen gemiddeld op 25 minuten loopafstand van de school, wat uitzonderlijk dichtbij is voor Madrileense begrippen. U kunt ook in een appartement verblijven, in een 1-persoonskamer op basis van logies. Faciliteiten als de badkamer en keuken deelt u met uw medebewoners. Als laatste is het mogelijk een eigen appartement/studio of een hotel op aanvraag te reserveren. Lexton informeert u hier graag over.

 

Activiteitenprogramma

Het activiteitenpakket dat wekelijks wordt georganiseerd door het instituut bestaat onder meer uit een welkomstborrel- en afscheidsborrel, een toch langs diverse tapasbars, een bezoek aan de bekende musea en gebouwen en een dagexcursie naar Toledo, Segovia en El Escorial. Een aantal van deze activiteiten zit bij de cursusprijs inbegrepen.

 

Reis

Het beste kunt u per vliegtuig naar Madrid reizen. De internationale luchthaven Madrid-Barajas Airport ligt op 10 kilometer afstand van het centrum van Madrid en wordt meerdere malen per dag aangevlogen vanuit Brussel en Amsterdam. Vanaf dit vliegveld kunt u met de metro of met een taxi naar uw accommodatie gaan. Ook kunt u een speciale bus nemen naar de Plaza de Colon en vanaf hier een taxi naar uw accommodatie. Ook kunt u per trein naar Madrid reizen, u dient dan wel 2 maal over te stappen. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl.

 

Cursussen

Estudio Sampere Madrid biedt u een uitgebreid cursusaanbod aan. U kunt de Curso Intensivo of de Curso Super Intensivo volgen. Beide zijn gericht op het algemeen Spaans en worden aangevuld met 4 culturele lessen. Het verschil tussen beide cursussen zit in het aantal algemene lessen per week. In de culturele lessen komen onder meer de Spaanse cultuur en gewoonten aan bod. Indien u op een korte, maar intensieve wijze Spaans wilt leren, in groepjes van maximaal 5 personen, heeft u de keuze uit een van de drie Grupo 5 cursussen; Option A, Option B of Option C, alle bestaande uit een verschillende variëteit van groepslessen en vier culturele lessen. Option C wordt bovendien aangevuld met individuele lessen. Heeft u reeds kennis van de Spaanse taal, dan kunt u elke maandag met een van bovenstaande cursussen starten. Bent u beginner of is uw kennis nog zeer beperkt, dan zijn er iets minder startdata mogelijk. Informeer bij Lexton. Wilt u een langere tijd in Madrid verblijven, dan is de Curso Español para Siempre misschien iets voor u. Tijdens deze cursus wordt u volledig ondergedompeld in de Spaanse taal en cultuur. De DELE Course is een 5-weekse cursus die studenten klaar stoomt voor het DELE-examen.

 

Lexton advies

Estudio Internacional Sampere in Madrid is een van de leidinggevende instituten in Spanje. De uitstekende kwaliteit van de cursussen, het hogere prijspeil in Madrid en de centrale ligging van de school en de accommodaties, verklaren de hogere cursusprijzen. Van de activiteiten en excursies, die wekelijks worden georganiseerd door het instituut, zitten een aantal bij de prijs inbegrepen. Madrid, een zeer goede keus voor een professionele taalcursus in een van de meest levendige steden van Spanje.