Spaans in Ecuador

Ecuador is een klein land met ongeveer 13 miljoen inwoners en omvat 283.000 km2. Daarmee is het het kleinste land in het gebied van de Andes. U vindt hier de typische charme en contrasten van Latijns Amerika. Ecuador is verdeeld in 4 verschillende regio’s. ‘La Costa’ is tropisch met mooie zandstranden, pittoreske vissersdorpjes en veel zon. ‘La Sierra’ is het gebied van de Andes met een gemiddelde hoogte van 2.400 meter en het gehele jaar door een zacht klimaat. Het landschap wordt gedomineerd door met sneeuw bedekte vulkanen. Hier vindt u de cultuur van de Indianen en steden als Quito en Cuenca die hun koloniale sfeer behouden hebben. ‘El Oriente’ is de naam van het regenwoud van de Amazone, waar het bijna constant regent. Vanwege de geringe afstanden en betere verbindingen is het Amazone gebied het beste bereikbaar vanuit Ecuador. ‘Las Galapagos’ is het laatste en vierde deel van Ecuador met een uniek klimaat. Deze eilanden zijn bekend om hun unieke flora en fauna. Cuenca, met 250.000 inwoners en gelegen in het Andesgebergte, wordt gezien als de culturele hoofdstad van het land. Zij is er in geslaagd haar koloniale verleden te behouden met vele ruïnes, kerken en kleurrijke Indianen markten. De gastvrijheid van de lokale bevolking maken Cuenca tot een perfecte bestemming om de Spaanse taal te leren. 

 

Estudio Internacional Sampere Cuenca

Het dochterinstituut van Estudio Internacional Sampere in Cuenca is gelegen in het centrum van de stad, met uitzicht over de rivier de Barranco. De school beschikt over 8 klaslokalen, een kleine tuin, bibliotheek, video- en gemeenschappelijke ruimte. De atmosfeer is zeer vriendelijk en een professioneel team van enthousiaste leraren, allen afgestudeerd aan de Universiteit van Cuenca, geeft les in kleine groepjes. Naast de Spaanse taal wordt er veel aandacht besteed aan de cultuur van het land. 

 

Accommodatie

In Ecuador kunt u verblijven bij een gastvrije familie, in een 1-persoonskamer op basis van volpension, veelal met eigen badkamer. Ook kunt u kiezen voor een eenpersoonskamer in een Student House, op basis van logies. Deze ligt op loopafstand van de school en iedere kamer heeft een eigen badkamer. De kamers zijn vrij eenvoudig maar goed onderhouden en schoon. Voor studenten die op zich zelf willen wonen heeft de school een aantal hotels uitgekozen van 2 en 4 sterren. 

 Activiteitenprogramma 

Estudio Internacional Sampere in Cuenca biedt u een zeer uitgebreid activiteitenprogramma, dat voor het grootste gedeelte in de prijs is inbegrepen. Deze bieden u zowel de mogelijkheid kennis te maken met uw medestudenten als met het land en haar cultuur. Naast filmavonden en feesten worden er ook dans- en kooklessen gegeven. Verder worden er bezoeken aan musea en gebouwen in Cuenca georganiseerd. In het weekend kunt u deelnemen aan excursies naar bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals Ingapirca, Chordeleg en Parque de Cajas. Veel studenten gaan na hun cursus nog gedurende enkele dagen of weken op reis in Ecuador. U kunt dit land gemakkelijk ontdekken; de prijzen zijn voordelig, de infrastructuur redelijk en de bevolking is gastvrij en vriendelijk.  

Reis

Cuenca heeft geen internationale luchthaven, daarom is het nodig om eerst naar Quito te reizen, de hoofdstad van Ecuador. Vanuit Nederland en België gaan er regelmatig vluchten naar Quito, vaak met een tussenstop. Informeert u bij Lexton naar de tarieven en tijden of kijk op www.cheaptickets.nl. In de cursusprijs is het ticket van Quito naar Cuenca exclusief. Wel kan Lexton deze reis voor u regelen. Hiervoor dient uw reservering minimaal 4 weken voor vetrek bij ons binnen te komen in verband met beschikbaarheid op deze vlucht. U wordt dan bij aankomst op de luchthaven opgewacht door een ‘representative’ van het instituut, die u verder begeleidt en uw reispapieren voor de vlucht Quito – Cuenca bij zich heeft. Het kan nodig zijn dat u in Quito overnacht vanwege het niet aansluiten van de vlucht, de school regelt dan een hotel voor u in Quito op basis van logies/ontbijt. De volgende ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht. Voor de terugreis naar Quito wordt ter plaatse via het instituut een vliegticket geregeld. Ook kunt u besluiten over land terug te gaan naar de hoofdstad. Voor de prijzen kunt u informeren bij Lexton.  

Cursussen

In Cuenca kunt u de Curso Intensivo volgen die bestaat uit groepsles Spaans, aangevuld met enkele culturele lessen. De groepscursus wordt gegeven vanaf een bepaald basisniveau. Om dit basisniveau te verkrijgen kunnen beginners het beste eerst een aantal individuele lessen volgen om vervolgens in te stromen in de Curso Intensivo. Ook kunt u de Curso Intensivo Plus volgen, welke bestaat uit de Curso Intensivo, maar wordt aangevuld met 10 privé lessen. 

Lexton advies

U zult zich zeker thuis voelen in het sfeervolle Cuenca en op dit gastvrije instituut. De school biedt u tijdens het activiteitenprogramma, dat grotendeels is inbegrepen in de cursusprijs, volop de mogelijkheid de omgeving van deze stad te verkennen. Een cursus in Ecuador geeft u de mogelijkheid Spaans te leren in combinatie met het ontdekken van dit fascinerende land.