Duits in Berlijn Voor Volwassenen of Jeugd. 

Berlijn is door haar rijke historie een zeer interessante stad. Het verdwijnen van de Berlijnse Muur, de Duitse eenwording en de benoeming tot hoofdstad zijn een aantal ontwikkelingen waardoor deze plaats lange tijd in het middelpunt van de belangstelling heeft gestaan. De stad biedt u tegenwoordig luxueuze winkels op de Kurfürstendam, studentenkroegen in Kreuzberg, tientallen musea en concert- en theatervoorstellingen in de Deutsche Oper Berlin. Een bezoek is bovendien niet compleet zonder de Brandenburger Tor en Alexander Platz te hebben bezocht.

GLS Sprachenzentrum

Het GLS Sprachenzentrum ligt in het centrum van Berlijn, op korte afstand van de Brandenburger Tor. De school is gevestigd in een modern pand en de ruime leslokalen zijn verdeeld over 2 verdiepingen. Verder beschikt het instituut over alle benodigde faciliteiten, zoals een studieruimte met internet en een kantine met terras. De organisatie is zeer professioneel, dit is echter niet ten koste gegaan van de ontspannen en vriendelijke sfeer die het hele team van GLS uitstraalt. GLS Sprachenzentrum is dan ook over de hele wereld bekend als het om cursussen Duits gaat!

Accommodatie

De accommodatiemogelijkheden in Berlijn zijn uitgebreid. U heeft de keuze uit een gastgezin, een privatzimmer en een jugendhotel. Het verblijf in een familie is in een 1-persoonskamer op basis van halfpension. Hier kunt u na de les ook actief Duits spreken. Een Privatzimmer lijkt op een pension/appartement dat u deelt met de Duitse bewoners zelf. U heeft hier een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of op basis van logies met gedeelde keuken. In een Jugendhotel verblijft u in een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt. De douche en het toilet bevinden zich op de gang. Door de grootte van Berlijn moet u er rekening mee houden, dat uw accommodatie gemiddeld 30 minuten met het openbaar vervoer van de school verwijderd ligt. Voor familie en privatzimmer geldt een toeslag in de periode van 20 juni t/m 21 augustus. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

Activiteitenprogramma

GLS Sprachenzentrum organiseert wekelijks voor haar studenten een uitgebreid activiteitenprogramma in de middag- en avonduren. Er worden uitstapjes gemaakt naar de Reichstag, het paleis Charlottenburg, Potsdam, de traditionele vlooienmarkt en het Paleis en de tuinen van Sanssouci. Op warme dagen wordt u meegenomen om te zwemmen in de meren van Berlijn. Bezoeken aan discotheken, gezellige Bierstuben, cabaretvoorstellingen of concerten worden vaak door de studenten onderling georganiseerd.

Reis

Berlijn is goed te bereiken per auto, vliegtuig, bus en trein. Meerdere malen per dag vertrekken directe treinen naar Berlijn. Na gemiddeld 7 uur reizen komt u aan op Lehrter Bahnhof in het centrum van Berlijn. U kunt ook een van de vele wekelijkse vluchten nemen naar een van de twee luchthavens. Als u in een gastgezin verblijft, komt een van de familieleden u ophalen op het vliegveld of station waar u aankomt. U kunt bij Lexton informeren naar de reismogelijkheden of kijk eens op www.cheaptickets.nl voor de meest voordelige vliegtarieven.

Cursussen

Het instituut GLS biedt diverse cursussen aan. De Standard Kurs is gericht op het verbeteren van communicatieve vaardigheden in het Duits in alledaagse situaties. De Intensiv Kurs combineert de Standard Kurs met 10 lessen in een minigroep van maximaal 6 deelnemers. Tijdens deze middaglessen kunt u dieper ingaan op zaken waar u meer aandacht aan wilt besteden. In de Crash Kurs wordt de Standard Kurs met 10 individuele lessen aangevuld, waarin u zelf kunt bepalen wat er behandeld wordt. De Crash Kurs Plus is nog intensiever. Tijdens deze cursus wordt het ochtendprogramma aangevuld met 20 extra individuele lessen in de middag. Deze laatste zijn speciaal gericht op zakelijke doeleinden. Heeft u al kennis van het Duits, dan kunt u elke maandag starten. Bent u een absolute beginner, dan zijn de startdata beperkter. Lexton informeert u hier graag over. Als u voor een langere periode in Berlijn wilt verblijven, kunt u deelnemen aan de Langzeit Kurs. Deze bestaat uit een Standard Kurs met een minimum verblijf van 8 weken en is aantrekkelijk geprijsd. Voor elke cursus geldt dat u bij aankomst in Berlijn een kennistest maakt om uw niveau van het Duits te bepalen. Aan de hand hiervan wordt u in een lesgroep geplaatst. Na afloop van de cursus ontvangt u een deelnamecertificaat, mits u de lessen naar behoren heeft gevolgd. Voor alle cursussen geldt een toeslag in de periode van 27 juni t/m 29 augustus. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

Lexton advies

GLS Sprachenzentrum biedt zeer goede cursussen in een professionele omgeving. Door de ervaren docenten wordt op een persoonlijke manier les gegeven en zo ontstaat er een gezellige, ontspannen en internationale sfeer. Het instituut organiseert voor haar studenten een uitgebreid activiteitenprogramma in de middag- en avonduren. Kortom, Berlijn is een ideale stad om Duits te leren met voldoende mogelijkheden voor vertier en door het uitgebreide cursusaanbod van het instituut is het bijzonder geschikt voor een breed publiek.

.Duits in Berlijn (Jeugd)

Berlijn is een echte wereldstad. Natuurlijk zijn de resten van de voormalige grens tussen ‘Ost und West’ een attractie op zich. Nu beide delen naar elkaar toe zijn gegroeid, kun je ongehinderd wandelen van de Brandenburger Tor naar de Potzdamer Platz en van de Alexanderplatz naar het winkelparadijs van de Kurfürstendamm. Op plaatsen waar de weg voorheen was dichtgemetseld koop je nu je persoonlijk stukje muur, postzegels, munten, officierspetten en militaire onderscheidingen. In Berlijn raak je niet zomaar uitgekeken en het heeft voor jongeren veel te bieden, zoals festivals en concerten.

GLS Sprachenzentrum Jeugd

GLS is over de hele wereld bekend als gerenommeerd instituut en is gespecialiseerd in jeugdcursussen Duits. Het hoofdgebouw van GLS Sprachenzentrum ligt in het centrum van Berlijn. Aan het instituut studeren in de zomer ongeveer 100 internationale studenten. De school is in een modern pand gevestigd en professioneel georganiseerd. Ook organiseert GLS in de zomer cursussen op de campus in Teikyo en deze bevindt zich aan een meer, in een van de districten rondom Berlijn. Het terrein heeft meerdere gebouwen voor accommodatie en lessen en beschikt over een bibliotheek. Het gebied rond het kamp is ideaal voor sport en spel en voor excursies is Berlijn dichtbij.

Accommodatie

Indien je de cursus German for Teenagers aan het Summer School in Berlijn volgt, verblijf je in een residentie. Je deelt je kamer met meerdere cursisten, de douches en wc’s zijn op de gang. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Als je kiest voor het International Summer Camp in Teikyo, slaap je in een 2- of 3-persoonskamers op het terrein. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen en worden geserveerd in de cafetaria van de school.

Activiteitenprogramma

Zowel in Berlijn als Teikyo worden er na de lessen veel activiteiten georganiseerd. In Berlijn kun je hierbij bijvoorbeeld denken aan bezoeken aan musea en tentoonstellingen, sporten, stadsrondleidingen, theater, dans, muziek, disco en een barbecue. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Het openbaar vervoer is uitstekend en biedt voldoende mogelijkheden om met je medestudenten leuke uitstapjes te maken. Het terrein van het International Summer Camp in Teikyo leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten. Iedere middag en avond kun je kiezen uit bijvoorbeeld zwemmen en waterfietsen bij het meer, fietsen, volleybal, dansen, zingen en theater. Tegen een toeslag kan een sportprogramma worden geboekt met een keuze uit zeilen, roeien en tennis. Ook ’s avonds wordt er van alles georganiseerd, zoals feesten en thema-avonden. Op deze manier leer je je medeleerlingen beter kennen en kun je oefenen met de Duitse taal. Op het terrein van de campus is bij de activiteiten altijd begeleiding aanwezig.

Reis

Je kunt op verschillende manieren naar Berlijn reizen, met de bus, met de trein, je kunt vliegen, maar misschien brengen je ouders je zelf wel met de auto. Als je op het station of de luchthaven aankomt word je opgewacht door mensen van de school die voor het vervoer naar de accommodatie zorgen. Ook de transfer op de terugreis is voor je geregeld.

Cursussen

In Berlijn zelf kun je op het Berlin Summer School een cursus volgen, German for Teenagers van 16 tot 19 jaar. De ervaren docenten doen hun uiterste best de cursisten te motiveren om hun vaardigheden van het Duits te ontwikkelen en hun kennis van de Duitse geschiedenis en politiek te vergroten. Het GLS Sprachenzentrum organiseert tevens een cursus op het International Summer Camp Teikyo. Het programma is een perfecte mix van Duits leren en lol maken. Er wordt les gegeven in de leeftijd van 8 tot 15 jaar, waarbij de nadruk ligt op het spelende wijs leren van de taal, door te vertellen wat je die dag hebt gedaan of waar je vandaan komt.

Lexton advies

Mede door het uitgebreide activiteitenprogramma zal het volgen van een cursus niet alleen leerzaam zijn, maar vooral ook een gezellige tijd inhouden. Zowel in Berlijn als Teikyo worden er na de lessen veel activiteiten georganiseerd. Bij de activiteiten is altijd begeleiding aanwezig. Op deze manier leer je je medeleerlingen beter kennen, kun je oefenen met de Duitse taal en zul je een leuke tijd beleven.