Engels in Fort Lauderdale, USA

Florida wordt de Sunshine State van de USA genoemd en wanneer u er eenmaal bent, zal u ook duidelijk worden waarom; de contrasten in zowel natuur als cultuur, spreken bijna iedereen tot de verbeelding. Onder de palmen, tussen de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, kunt u het hele jaar door genieten van zon, zee en strand. Het landschap varieert van moerasgebieden in de Everglades tot parelwitte zandstranden met de mooiste flora en fauna onder de zeespiegel. Ook Disney World en het Kennedy Space Center kunt u vanuit Fort Lauderdale bezoeken.

Florida Language Center
Florida Language Center in Fort Lauderdale, op 70 kilometer ten noorden van Miami, behoort tot de LAL-groep (zie ook Torbay). Het instituut is gevestigd op de eerste etage in een modern winkelcentrum. Hier vindt u tevens diverse bars, een bibliotheek en fitnessruimte. Naast klaslokalen beschikt de school over een studieruimte, video- en tv-ruimtes, airconditioning en een multimedialokaal met internet. Het kilometerslange zandstrand is slechts 10 minuten van de school verwijderd. In de directe omgeving van het instituut vindt u diverse bars, restaurants en shops. De lesmethode van het Florida Language Center is identiek aan die van de zusterscholen in Malta en Torbay. De schoolreceptie biedt u niet alleen ondersteuning ten aanzien van het cursusprogramma, maar ook bij het maken van excursies of het huren van een auto of fiets.

Accommodatie
Tijdens een cursus kunt u bij een Amerikaans gastgezin verblijven om kennis te maken met de ”American Way of Life”. U proeft dan direct het verschil in cultuur tussen Europa en de Verenigde Staten en u kunt bovendien veel oefenen met het spreken van de taal. U verblijft in een 1-persoonskamer op basis van halfpension. De families wonen op zo’n afstand van school, dat u gebruik moet maken van het openbaar vervoer. Ook kunt u kiezen voor de luxere en tevens prijzigere optie van een 1-persoons hotelkamer of studio in het Shore Haven Resort of het Fairfield Inn Marriott Hotel, op basis van logies. De kamers worden dagelijks schoongemaakt en zijn uitgerust met airconditioning en kabel TV. Het strand en de school zijn vlakbij en er is een directe busverbinding. In de periode van 5 januari t/m 18 april geldt een toeslag voor het Mariott Fairfield Inn en Shore Haven Resort. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Lexton Taalreizen.

Activiteitenprogramma

Het Florida Language Center biedt allerlei verschillende activiteiten aan; van tennis, golf en snorkelen tot een bezoek aan de Everglades, Universal Studios en een barbecue-avond. Het prachtige strand ligt bovendien binnen bereik en het weer in Florida is bijna het gehele jaar goed. Daarnaast kunt u natuurlijk ook, in het geval dat u een internationaal rijbewijs hebt, met een paar studenten een auto huren en op eigen gelegenheid Florida ontdekken. De ligging van Fort Lauderdale is perfect ten opzichte van de grote pretparken als Walt Disney World, Epcot Center en het ruimtestation Cape Kennedy, het strand en de oceaan. U kunt ook fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Reis
Fort Lauderdale wordt vanuit Amsterdam aangevlogen door diverse luchtmaatschappijen; helaas wel altijd met een overstap. Andere mogelijkheden zijn met Martinair rechtstreeks naar Miami. Zowel vanaf de luchthaven van Fort Lauderdale als vanaf Miami Airport kunt u gebruik maken van transferdiensten van het instituut. In beide gevallen dient u voor deze transfer te betalen. Lexton informeert u graag over de mogelijkheden of kijkt u eens op www.cheaptickets.nl.

Cursussen
U heeft de keuze uit een aantal cursussen waaronder de General English Course. Deze cursus is voor studenten die beter willen communiceren in het alledaagse Engels. Voor een intensievere aanpak is de General English Plus Course een prima keus. Deze combineert de General English Course met enkele privé lessen. De intensieve Minigroup Intensive is gericht op het leren en verbeteren van het algemeen Engels in korte tijd. Naast deze cursussen is het ook mogelijk om een English for Business Course of een Vacation Course te volgen. De eerste cursus is gericht op het zakelijke Engels, de tweede is speciaal voor studenten die hun cursus wat meer willen combineren met een vakantie, u volgt hierbij slechts 4 dagen les. De Cambridge Exam Course is een cursus ter voorbereiding op het Cambridge Exam. In de TOEFL Preparation Course volgt u in de ochtenduren een General English Course, in de middag krijgt u les in groepen van maximaal 6 personen, waarbij aandacht wordt besteed aan examentechnieken. Het examen wordt in de laatste week van de cursus afgenomen. U kunt op ieder niveau aan elke cursus deelnemen. Bij aankomst wordt er een test afgenomen, waaruit uw niveau blijkt.

Lexton advies
Fort Lauderdale is bij uitstek geschikt om het aangename met het nuttige te verenigen. De ligging van de school en het gunstige klimaat zorgen ervoor dat u een cursus Engels kunt combineren met het ontdekken van de betreffende omgeving. In het kader daarvan biedt het instituut verschillende activiteiten aan. Dit activiteitenprogramma, tezamen met de persoonlijke aandacht tijdens de kwalitatief goede cursussen, maken dit instituut een goede keus voor een taalcursus.