Spaans in Sevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, wordt met haar vele cultuurhistorische gebouwen gezien als een van de mooiste en gezelligste steden van Spanje. Traditie en geloof worden hier met trots in ere gehouden. Nergens worden Semana Santa; de Heilige Week en de Feria; het jaarfeest, zo uitbundig gevierd als in Sevilla. Twee weken lang, in de maand april, is de hele stad in een feestelijke stemming en worden fantastische heilige processies gehouden. Het biedt een goede mix van moderne en traditionele waarden en de inwoners zijn een prachtig voorbeeld van de vrolijkheid en levendige atmosfeer waar de streek Andalusië om bekend staat.

C.L.I.C. Sevilla

Het instituut C.L.I.C. is gevestigd in het centrum van Sevilla, op een steenworp afstand van de kathedraal. Marmeren pilaren uit de Romeinse tijd rondom een grote centrale patio, vormen het middelpunt van 26 klaslokalen, een studieruimte/bibliotheek, multimedialokaal met internet en een vergader- en videoruimte; alle met airconditioning. Het instituut is ongetwijfeld een van de beste in Spanje. Het heeft een eigen bar en beschikt over een dakterras met tuin.

Accommodatie

C.L.I.C. beschikt in Sevilla over prachtig gelegen studentenresidenties, midden in het centrum van de stad, op korte afstand van de school. De residenties hebben ruime 1- en 2-persoonskamers op basis van logies, met een eigen of gedeelde douche. Er is een gezamenlijke keuken, badkamer en woonkamer en de schoonmaak is inbegrepen. Sommige hebben de beschikking over een dakterras. U kunt ook verblijven in een appartement, in een 1-persoonskamer op basis van logies, waarbij u de gezamenlijke keuken en bad- en woonkamer deelt met Spaanse jongeren. De appartementen zijn op loopafstand van de school. Ten slotte kunt u logeren bij een Spaanse familie, in een 1-persoonskamer op basis van halfpension. Het voordeel hiervan is dat u na de lessen ook intensief met de taal bezig bent.

Activiteitenprogramma

De school organiseert een groot aantal activiteiten in Sevilla. Zo worden er onder andere rondleidingen verzorgd naar de vele bezienswaardigheden in de stad, danscursussen Flamenco gegeven en excursies naar andere steden georganiseerd. Ook kunt u deelnemen aan sportactiviteiten en filmavonden. Op het instituut studeren in de avonduren ook veel Spaanse studenten. C.L.I.C. bemiddelt bij ‘Intercambios’, waar u een Spaanse student Engels, Frans of Duits leert, terwijl hij of zij u Spaans leert.

Reis

Het beste kunt u naar Sevilla vliegen. Vanaf de luchthaven van de stad kunt u met de taxi naar uw accommodatieadres worden gebracht. Wie naar Málaga vliegt, kan vanaf het centrale busstation in deze stad een bus nemen naar Sevilla. Ook kunt u gebruik maken van de transfer service die het instituut biedt. U wordt dan op de luchthaven van Sevilla opgewacht en naar uw verblijfsadres gebracht. Voor voordelige tarieven kunt u kijken op www.cheaptickets.nl.

Cursussen

Het instituut heeft een gevarieerd aanbod van kwalitatief zeer goede taalcursussen. Ten eerste wordt de taal zelf behandeld, zowel de grammatica als de communicatieve vaardigheden. Ten tweede worden concrete culturele thema’s behandeld. De Standard Course is de meest algemene cursus en is bedoeld om Spaans te leren spreken en schrijven in alledaagse situaties. De Intensive Minigroup en Superintensive Minigroup zijn ontworpen voor studenten die in zeer korte tijd veel resultaat willen behalen. De lessen zijn intensief en worden gegeven in kleine groepjes van 6 personen, waarbij aandacht wordt besteed aan het leren schrijven en spreken in alledaagse situaties. De 4-weekse Business Spanish Course bestaat uit de Standard Course, aangevuld met commerciële lessen. Deze cursus bereidt u voor op het officiële examen ‘Business Spanish for Foreigners’. Studenten die voor langere periode een cursus Spaans willen doen, kunnen de Long Term Course kiezen van minimaal 12 weken. De specifieke Masterclass is voor 50-plussers die samen met leeftijdsgenoten Spaans willen leren en van de stad willen genieten. De Extra Business Spanish Course is ter aanvulling op een reeds eerder gekozen cursus. Deze cursus bestaat uit 10 lessen in groepjes van 8 personen en is de ideale manier om algemene kennis van het Spaans op zakelijk gebied te verbeteren. Een andere additionele cursus is de de Extra Conversation and Grammar Course, bedoeld voor cursisten die moeilijkheden hebben om bij te blijven in de door hun gekozen cursus en voor studenten die het leerproces willen versnellen om op een hoger niveau Spaans te gaan volgen. One -to-one lessen zijn privé lessen, die gevolgd kunnen worden om aan de specifieke behoeften van de student te voldoen. U kunt, 20, 25 of 30 lessen per week volgen. De intensive Plus Course is een minigroep cursus, waarbij de studenten elke middag 2 extra privé lessen met een thema naar keuze volgen. Ook biedt C.L.I.C. u een 10- weekse DELE Course ter voorbereiding op het DELE-examen in mei of november. Ook is het mogelijk om extra lessen te volgen in kunstgeschiedenis en Spaanse cultuur, die ondersteund worden door bezoeken aan bijvoorbeeld Sevilla. Een 3-weekse Combined Course wordt aangeboden tussen Sevilla en Vejer de la Frontera. Dit is de Standard Course, waarbij u 2 weken in Sevilla en een week in Vejer de lessen volgt.

Lexton advies

Dit instituut is een echte aanrader voor diegene die de pracht en praal van Sevilla gecombineerd wil zien met de hartverwarmende vriendelijkheid van de bevolking en de echte Spaanse manier van leven. In april, tijdens de Feria en Semana Santa, is deze stad dubbel zo levendig en ook de school zelf organiseert in Sevilla het hele jaar door een groot scala aan activiteiten. De prijzen voor de kwalitatief goede cursussen en de stad zelf, maken deze bestemming zeker aantrekkelijk.